Witamina C dzięki swoim właściwościom wzmacnia odporność tak istotną w okresie jesienno-zimowym. Równie ważne są antyoksydanty, które niwelują skutki działania wolnych rodników.
Marka Górska Natura wprowadziła właśnie dwa nowe produkty, wodę o smaku cytrynowym z witaminą C oraz o smaku truskawkowym z antyoksydantami. Teraz regularne picie wody Górska Natura nie tylko utrzyma nasz metabolizm w równowadze, ale pozwoli też wzmocnić odporność i zapobiegać działaniu wolnych rodników.

Wydobywana z dziewiczych rejonów Sudetów woda Górska Natura zyskała zupełnie nowy, orzeźwiający smak. W sklepach dostępna jest już jej wersja truskawkowa i cytrynowa. W butelce wody, oprócz owocowego aromatu, ukryte zostały również antyoksydanty i witamina C. Ich regularne dostarczanie do organizmu jest niezwykle ważne, zwłaszcza zimą, gdyż podnoszą naszą odporność na wszelkiego typu zakażenia czy infekcje. Co ciekawe, antyoksydanty, do których należy też witamina C, spowalniają proces starzenia się oraz chronią przed poważnymi chorobami, między innymi przed nowotworami, miażdżycą czy tzw. chorobami cywilizacyjnymi.

Zimą nie tylko warto zadbać o odporność, ale trzeba też uważać na zbędne kalorie. Większość kobiet marzy o tym, aby po chłodniejszych miesiącach, nadal zachować zgrabną sylwetkę. Rozwiązaniem jest nowa wody Górska Natura, która wzbogaca codzienną dietę w ważne substancje, ale też jest niskokaloryczna. Woda cytrynowa to 1,3 kcal na 100ml, a truskawkowa jedynie 0,6 kcal na 100 ml. Można więc pić ją o każdej porze i w dowolnej ilości. Warto przy tym pamiętać, że sięganie po szklankę wody co 3 godziny pozwoli utrzymać metabolizm na odpowiednim poziomie.




Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku