Walentynki to jeden z dni w roku, które spędza się w towarzystwie wyjątkowej osoby. Warto więc zadbać o niepowtarzalną oprawę tego czasu. Magii wspólnemu wieczorowi doda… eliksir miłości!

Dlaczego akurat eliksir, a nie klasyczne dla romantycznych wieczorów wino? Dlatego, by ten jedyny wieczór w roku stał się naprawdę niezwykły. Nie ma miejsca na powtarzanie zeszłorocznych bądź filmowych scenariuszy. Eliksir to napój o właściwościach magicznych, przyrządzony z nietuzinkowych składników.            

  Dawniej eliksiry miały korzystnie wpływać na zewnętrzne piękno, młodość, czy poprawę snu… Jednak od zawsze najbardziej znanym i pożądanym naparem był ten, znany jako eliksir miłości.
W dzisiejszych czasach jego przyrządzenie jest znacznie prostsze, a składniki ogólnodostępne. Do przygotowania uwodzicielskiego naparu wystarczy woda, aromatyczna herbata i… odrobina serca. Taka mieszanka, sporządzona z myślą o bliskiej osobie lub właśnie z nią, zagwarantuje niesamowite przeżycia.
Słodyczy magicznemu wywarowi doda odrobina syropu. Ten dobieramy w zależności od upodobań smakowych swoich oraz osoby, z którą zamierzamy delektować się smakiem miłosnego naparu. Czas na Herbatę oferuje syropy o smaku wanilii, karmelu, czekolady, orzechów laskowych, rumu, amaretto i Irish Cream… Czyli czego tylko dusza zapragnie.
Jeżeli eliksir miłości ma być niespodzianką i nie jesteśmy przekonani,  jakie smaki preferuje osoba, z którą planujemy spędzić wieczór, możemy skorzystać z gotowych zestawów skomponowanych przez Czas na Herbatę. Dla Dwojga, zawierający dwa rodzaje herbaty Spacer Kochanków (50g) i Chwila Zapomnienia (50g), został  przygotowany z myślą o zakochanych. Dlatego do kompletu dołączono dwa kubki- dla niej i dla niego - zdobione malowanymi serduszkami. Cena zestawu to 55 zł.

Rozkoszne smaki herbaty  rozgrzeją i pobudzą  zmysły nie tylko 14 lutego. Należy jednak pamiętać, że eliksir miłości podany  podczas Święta Zakochanych, działa z podwójną mocą!


Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii ma herbata z cukrem

Wersja do druku