Nie będzie przesadą stwierdzenie, że większość ludzi nie wyobraża sobie dnia bez kawy. Ten pyszny napój jest namalowany w obrazach naszej codzienności. Szybkie poranki, relaks w weekendy, cieple chwile rodzinne, radosne spotkania z przyjaciółmi - dobre chwile mogą smakować pyszną Pellini Top i być otulone jej aromatem.

 


Pellini Top - jedną z najlepszych z kaw?

Kawa Pellini Top pochodzi ze słynnej włoskiej palarni Pellini. Manufaktura założona została w latach 20-tych poprzedniego wieku. Firma Pellini prócz bogatej tradycji chlubi się wytwarzaniem kawy ekskluzywnej, wysokogatunkowej i, uwaga, certyfikowanej. Każde ziarno jest poddawane starannej selekcji aby smak kawy był jak najlepszy. Pellini Top pozyskuje idealne ziarna z wielu plantacji - w Kolumbii, Panamie, Indiach czy Brazylii. Warto wiedzieć, że najcenniejsze arabiki pochodzą właśnie z Kolumbii i Panamy.

Arabika Pellini Top - ekskluzywna kawa dla każdego

Pellini Top to 100% Arabica. Smak arabiki charakteryzuje nuta czekoladowej słodyczy i delikatnego owocowego smaku zbliżonego do śliwek czy wiśni. . Smak jest wielowymiarowy zważywszy na różne odmiany i technikę przygotowania (fermentacji) zatem za każdym razem można odkrywać go na nowo. Smak Pellini Top jest delikatny  a aromat uwodzi intensywnością i pełnią. Włoską Arabiką Pellini Top można się delektować wiele razy  w ciągu dnia ponieważ nie ma wysokiej zawartości kofeiny. Kawa charakteryzuje się doskonałą jakością a także przystępną ceną dzięki czemu każdy może poznać i pokochać smak prawdziwej, wysokogatunkowej włoskiej kawy z palarni z wieloletnią tradycją.

Jak właściwie zaparzyć kawę Pellini Top?

Dobra wiadomość dla smakoszy to ta, że aby w pełni cieszyć się smakiem kawy Pellini Top nie trzeba zatrudniać baristy :) Kawę możemy przyrządzić w domu i na kilka sposobów. Można zaparzyć ją sposobem tradycyjnym jak również w ekspresie kolbowym, przelewowym czy automatycznym. Za każdym razem rezultat w pełni zaspokoi oczekiwania koneserów kawy.

Kawa na ławę...i dla każdego

Ile ludzi, tyle oczekiwań, gustów i smaków. Z kawy Pellini Top można otrzymać doskonałe espresso. We Włoszech często podają je z plasterkiem cytryny lub pomarańczy. Warto wypróbować i zapewnić sobie nowe doznania smakowe. Jeżeli espresso to zbyt mocne doznanie warto sięgnąć po kawę macchiatto, czyli "espresso zabrudzone mlekiem" lub flat white. Dla wielbicieli lżejszej kawy idealne będzie latte czyli napój kawowy ze spienionym gorącym mlekiem. Na uwagę wielbicieli kawy zasługuje też cappucino, może z gałką lodów lub posypką czekoladową? W gorący dzień must have kawoszy może okazać się kawa frappe zaś Ci, którzy cenią "mocne" wrażenia z pewnością nie pogardzą kawą po irlandzku z dodatkiem whiskey lub caffe corretto z dodatkiem likieru.

Dla wszystkich, którzy cenią smak prawdziwej, doskonałej włoskiej kawy, Pellini Top rodem z Werony będzie właściwym wyborem