Risotto to jedna z popularniejszych włoskich potraw. Obecnie uwielbiane przez Europejczyków wielu narodowości. Risotto można przygotować na wiele różnych sposobów. Jego podstawowym składnikiem jest ryż, który my postanowiliśmy zamienić na makaron ryżowy.
Risotto jest daniem bardzo czasochłonnym, dlatego też jeśli mamy nieco mniej czasu poniższa propozycja sprawdzi się idealnie.
Składniki:
•    Międzybrodzki Makaron ryż – 250g
•    Cukinia – 1 lub 2 sztuki
•    Cebula – 1 sztuka
•    ½ Litra bulionu warzywnego
•    Masło – ½ kostki
Wykonanie:
1.    Międzybrodzki Makaron ryżowy ugotować, tak aby był al dente
2.    Na patelni rozpuszczamy maslo ,a następnie podsmażamy drobno posiekaną cebulę
3.    Cukinie kroimy i dodaje na patelnie
4.    Następnie ugotowany al dente makaron dodajemy na patelnie, całość zalewamy bulionem
5.    Dusimy chwilę na wolnym ogniu, a następnie odcedzamy


Smacznego!