Co może wyjść z połączenia jedzenia, duchowości i miłości? Zgrabna recepta na życie, podana w prosty i ujmujący serce sposób. Miłość, Bóg i kuchnia francuska to historia Jamesa, który doświadcza bardzo nieoczekiwanego rozstania z kobietą.
  To dopiero początek historii, ponieważ James znajduje się w przyjemnym pensjonacie w uroczej miejscowości niedaleko Toronto, a na dodatek spotyka na swojej drodze niesamowitego człowieka – francuskiego kucharza, który równie lekko jak wyśmienite dania serwuje lekcje o miłości i duchowości.

W ten sposób rozpoczyna się niebywały proces transformacji, podczas której James przygląda się swoim przeszłym związkom, pozbywa się negatywnych wzorców oraz uczy, jak uwolnić się od strachu i w pełni otworzyć serce.

Recepta tego wyjątkowego szefa kuchni jest prosta: jedzenie jest źródłem pełnej duchowości. Spożywanie posiłków przypomina głęboką medytację, gdyż wymaga milczenia i cieszenia się chwilą, a wtedy najłatwiej wniknąć we własne Ja.

To wyjątkowa, łatwa w odbiorze powieść, która łączy w sobie to, co najlepsze i najważniejsze… francuską sztukę jedzenia, miłość i duchowość. Podpowie także, jak zostać szefem, nie tylko w kuchni, ale przede wszystkim we własnym życiu. To recepta na życie przekazana w bardzo osobisty sposób, który trafi do każdego.

Pokochaj jedzenie, a pokochasz życie!

Więcej o książce na stronie www.illuminatio.pl