Wraz z wiosną do naszych domów i ogrodów zawitała zieleń. To co zielone i jadalne możemy wykorzystać przygotowując lekkie wiosenne sałatki. Zainspirowani bujną zielenią wiosny przedstawiamy przepis na zieloną sałatkę ze szpinaku, rukoli i oliwek zielonych oczywiście :)
Sałatka zielona

Składniki:
•    szpinak świeży - pół opakowania
•    rukola - pół opakowania
•    ząbek czosnku - 1 sztuka
•    oliwki drylowane zielone całe OLE!
•    Sos sałatkowy grecki Knorr
•    ser feta - 1 opakowanie
•    oregano - 1 łyżeczka
•    oliwa z oliwek - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

1. Czosnek posiekaj. Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu, dodając jeszcze posiekany czosnek.
2. Oliwki pokrój w krążki. Ogórka przekrój wzdłuż na pół, a następnie w cienkie plasterki. Szpinak porwij na mniejsze kawałki.
3.Wymieszaj delikatnie wszystkie składniki sałatki wraz z sosem i przełóż do czystej salaterki. Na wierzchu ułóż pokrojony w kostkę ser i oprósz suszonym oregano. Podawaj z grillowaną bagietką.