Taglatelle z warzywami

Autor:


Receptura na 4 porcje Warzywa do... makaronów HORTEX 1 opakowanie Pomidory Pelati 500 ml (2 szklanki) Oliwa z oliwek 3 łyżki Taglatelle 500 g Tarty drobno ser parmezan 4 łyżki Sól Pieprz biały mielony Listki świeżej bazylii Przygotowanie warzyw w sosie pomidorowym: Pomidory Pelati bardzo dokładnie zmiksować. Mrożonkę Warzywa do... makaronów HORTEX (bez rozmrażania) wsypać na rozgrzaną patelnię z łyżką oleju, dodać 100 ml wody, dusić przez 5-7 minut. Pod koniec duszenia dodać zmiksowane pomidory. Dusić do momentu zagotowania się przecieru pomidorowego. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Sposób podania: Do gorących warzyw dodać ugotowane na pół twardo taglatelle i wymieszać tak aby sos z warzywami obtoczył cały makaron. Tak przygotowaną potrawę wyłożyć na głęboki talerz i posypać parmezanem. Udekorować listkami świeżej bazylii.

...