Pasztet z królika z pistacjami

Autor:


Ilość porcji dla 4-6 osób. Czas przygotowania wynosi 2 godziny.

Niezbędne składniki:

600 g mięsa z królika
200 g wątróbek drobiowych
150 g pistacji
1 kajzerka
200 g słoniny
1 cebula
5 jaj

Przyprawy KAMIS:
3-5 Liści laurowych
5 szt. Ziela angielskiego
Przyprawa „Pasztet szlachecki z pieca”

Sposób przygotowania:

Wątróbkę z cebulą podsmażyć, dodać mięso królika, liście laurowe oraz ziele angielskie. Podlać wodą i dusić około 40 minut. Pod koniec dodać bułkę i wystudzić. Całość zmielić 2-3 razy, dodać jaja, przyprawę Pasztet szlachecki z pieca, pistacje, dokładnie wymieszać. Zamrożoną słoninę pokroić w bardzo cienkie plastry, wyłożyć nimi formę do pasztetu, dodać masę, dokładnie ubić. Piec około 50 minut w temp. 170 st. 

...