Pstrągi faszerowane

Autor:


Przepis na 4 porcje. Czas przygotowania wynosi 20 minut. Czas oczekiwania to 30 minut. Liczba kalorii w 1 porcji: 456.

Składniki:

2 łyżki Majonezu Dekoracyjnego Winiary
Ziarenka Smaku Winiary
Sos tatarski Winiary
2 pstrągi patroszone
1 jajko
2 łyżki płatków migdałowych
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki miodu
pieprz

Przygotowanie:

Pstrągi naciąć i delikatnie zdjąć skórę. Mięso oddzielić od ości, a następnie zmiksować z Majonezem, jajkiem, Ziarenkami Smaku i pieprzem. Dodać płatki migdałowe, miód i natkę pietruszki. Doprawić do smaku. Skórę pstrąga oprószyć Ziarenkami Smaku, napełnić farszem, uformować rybę Folię aluminiową posmarować olejem, ułożyć rybę, zawinąć dokładnie ułożyć w naczyniu do zapiekania, podlać 0,5 szkl. wody. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200˚C, piec 30 minut. Podawać na zimno pokrojony na porcje z Sosem tatarskim.


...