Polędwiczki wieprzowe duszone z bambusem i grzybami mun

Autor:


Porcja dla 2 osób. Czas przygotowania dania wynosi 30 minut.

Niezbędne składniki:

Polędwiczka wieprzowa, 1 szt.
Grzyby mun, 50 g
Pędy bambusa, ½ puszki
Sos sojowy, 2-3 łyżki
Ananas, 2-3 plastry
Pędy fasoli, ½ op.
Cebula, 1 szt.
Papryka czerwona, 1 szt.
Skrobia, 1 łyżka
Olej, 2-3 łyżki
Olej sezamowy, 1 łyżeczka

Przyprawy KAMIS:

Przyprawa kuchni chińskiej
Pieprz Czarny mielony
Sól morska w młynku

Polędwiczkę pokroić w plastry, oprószyć Przyprawą Kuchni Chińskiej, obsmażyć w rondlu, dodać pokrojoną w piórka cebulę, paski papryki, pędy bambusa i fasoli, kawałki ananasa, obgotowane grzyby mun, wlać sos sojowy, olej sezamowy, dodać ponownie łyżkę Przyprawy Kuchni Chińskiej, podlać wodą i dusić kilkanaście minut. Pod koniec lekko zagęścić skrobią, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem.




...