Kebab

Autor:


Przepis na dwie porcje. Czas przygotowania wynosi 25 minut.

Niezbędne składniki:

Kurczak pierś, 2 szt.
Chlebek pita, 2 szt.
Kapusta pekińska, 1/4 szt.
Ogórek, 1 szt.
Papryka, 1 szt.
Jogurt naturalny, 100ml
Koperek, ½ pęczka
Czosnek, 2 ząbki
Oliwa, 5 łyżek

Przyprawy KAMIS:
Przyprawa kuchni arabskiej Kebab Shoarma, 2-3 łyżki
Sól morska w młynku
Pieprz Czarny mielony

Kurczaka pokrój w paski, posyp przyprawą kuchni arabskiej, dodaj oliwę wymieszaj. Kapustę, cebulę, ogórek i paprykę pokrój w cienkie paski, dodaj łyżkę oliwy, sól, pieprz. Dokładnie wymieszaj. Chlebek przekrój tak, aby powstała kieszonka, wstaw do piekarnika na 5 minut w temp. 180 st. Celsjusza. Mięso smaż na mocno rozgrzanej patelni, do chlebka włóż warzywa, kawałki kurczaka, polej sosem.

Sos: jogurt wymieszaj z czosnkiem, posiekanym koperkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem.


...