Garden Party Time!

Autor:


Sezon wakacyjny to okres, gdzie chętnie spędzamy wolny czas rnz rodziną, ze znajomymi organizując różnego rodzaju Garden Party. Zastanawiamy się wówczas jakie menu powinniśmy zaproponować naszym gościom. Powinno być łatwe w przygotowaniu, ale jednocześnie chcielibyśmy aby było niestandardowe.

Zakłady Mięsne „Pekpol Ostrołęka” prezentują menu na bazie - parówek Paryżanek, wyśmienitych na Garden party. Proponujemy trzy przepisy z parówki Paryżanki – parówka, kilka dodatkowych elementów i fantazyjne dania gotowe.

Wakacyjny jeż

Dokładnie jeż, zrobiony z koreczków. Klasyk imprezowych stołów, ale można nadać mu szczyptę wyjątkowości. Będziemy potrzebować dużą pomarańcz, puszkę ananasa, opakowanie parówek Paryżanek z Pekpolu, kostkę żółtego sera, dużą paprykę, metalowe foremki, wykałaczki. Istotą, jest wycięcie sera oraz papryki w finezyjne i oryginalne kształty. Wykorzystamy do tego foremki, nadając koreczkom kształty różnych zwierząt takich jak: miś żyrafa, a nawet słoń. Jest to propozycja dla przełamania smaków – słodko i mięsnie. Obecność pomarańczy i ananasa może zasugerować klimat wakacyjnych podróży.

Naleśnikowa parówka

Naleśnik bez naleśnika, czyli wykorzystujemy ciasto naleśnikowe oraz parówki Paryżanki w drobnej przekąsce. Ciasto naleśnikowe powinno być dużo gęstsze od typowej masy naleśnikowej. Do miski z ciastem, wkładamy Paryżanki i zanurzamy je dokładnie w cieście. Następnie, wyjmujemy widelcem parówki. Obtoczoną ciastem Paryżankę, kładziemy na rozgrzanej patelni. W razie potrzeby polewamy jeszcze delikatnie masą naleśnikową, by ostatecznie otrzymać parówkę z każdej strony obtoczoną ciastem. Na jednej patelni możemy jednocześnie przygotowywać kilka parówek, dzięki czemu oszczędzamy czas.

Kieszonkowa Paryżanka

Le poche, to po francusku kieszeń. My możemy przygotować Paryżankę w kieszeni. Aby to zrobić będziemy potrzebować opakowania ciasta francuskiego, Paryżanek oraz warzyw dobranych według uznania. Następnie wykrajamy w cieśnie małe kwadraty, w środek wkładamy parówkę pociętą w plasterki, na niej układamy warzywa. Następnie zaginamy rogi, taką saszetkę układamy w blaszce do muffinek. Dzięki temu, będziemy mieć pewność, że rosnące ciasto utrzyma zaokrąglony kształt. Jest to danie, które można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Niewielkie rozmiary, powodują że jest to przekąska szybka i wygodna.

Wszystkie trzy propozycje są rozwiązaniem, które może dać naszemu menu powiew świeżości. Podobne uczucie, budzi opakowanie Paryżanek a hasło: Kocham ten smak! może stanowić najlepsze podsumowanie reakcji naszych gości. Prostota, ale i pomysłowość, to kombinacja niezbędna na Garden Party Time!


...