Pomidory nadziewane szpinakiem i mozarellą

Autor:


Czas przygotowania wynosi 20 minut. Ilość porcji dla 4 osób.

Sposób przyrządzenia

Pomidory wydrąż. Szpinak przesmaż na maśle z dodatkiem czosnku i wina. Mozarellę pokrój w kostkę, połącz ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem, dodaj suszone pomidory. Tak przygotowanym farszem nadziewaj pomidory, owiń je folią aluminiową i piecz na grillu.

Lista zakupów:

•    4 pomidory
•    100 g świeżego szpinaku
•    50 g masła
•    50 ml wina wytrawnego białego
•    200 g mozarelli
Przyprawy KAMIS:
•    Sól morska w młynku
•    Pieprz czarny młotkowany Specialite
•    1 łyżka Suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem Specialite
•    0,5 łyżki Czosnku suszonego w płatkach Specialite


...