Pasztet w modzie

Autor:


Pasztety to produkty, które są nieodzownym elementem każdej kuchni, i na pewno nie może ich zabraknąć na wielkanocnym stole. Przyrządzenie ich nie jest rzeczą zbyt skomplikowaną, ale pracochłonną. Na półkach sklepowych możemy spotkać przeróżne pasztetowe rarytasy. Godna polecenia jest linia pasztetów „Dary Puszczy”, a w niej pasztet z grzybami, z żurawiną, ze śliwką oraz leśny.

Dary Puszczy to cała linia pasztetów wytworzonych ze specjalnie wyselekcjonowanego mięsa drobiowego
z dodatkiem naturalnych przypraw, owoców i warzyw, mocno zarysowanych na powierzchni. Owoce i warzywa uszlachetniają smak, dzięki czemu trafiają w najbardziej wysublimowane gusta. Linię pasztetów – „Dary Puszczy”, można znaleźć w ofercie Zakładów Mięsnych „Pekpol Ostrołęka”.

Pasztet „Dary Puszcz” pakowany jest w aluminiową foremkę wraz z kartonową wsuwką. Waga jednego opakowania to około 1,2 kg. Sugerowana cena detaliczna 12-13 zł.

...