Śladami Grey Goose w Warszawie

Autor:


Udaj się w podróż śladami luksusowej wódki Grey Goose. Poznaj miejsca, w których znajdziesz ekskluzywne i niepowtarzalne drinki. Oryginalne koktajle na bazie wódki Grey Goose zostały przygotowane w czterech znanych lokalach w Warszawie. Zapraszamy…

Marka Grey Goose, uznana przez amerykański The Beverage Institute za Najlepiej Smakującą Wódkę na Świecie, zaprasza na drugą już wędrówkę "Śladami Grey Goose" po najlepszych lokalach w Polsce. Na początek cztery wybrane lokale w Warszawie przygotowały oryginalne koktajle na bazie wódki Grey Goose Original, Grey Goose L'Orange i Grey Goose Le Citron.

SomePlace Else

SomePlace Else, oryginalny muzyczny bar w stylu amerykańskim, mieści się w warszawskim hotelu Sheraton. To wyjątkowe miejsce, słynie głównie z muzyki na żywo, oferując swym gościom swobodną i kameralną atmosferę. Szafa grająca, instrumenty i oryginalne rekwizyty, składają się na niepowtarzalny klimat baru. Barmani z SomePlace Else specjalnie dla swych gości przygotowali wyrazisty koktajl na bazie wódki Grey Goose - Grey Chilli, łączący w sobie ostrość chili z łagodnym smakiem świeżych owoców.

Grey Goose Chilli
20 ml wódki Grey Goose Original
20 ml koniaku
gruszka, winogrona
sok winogronowy
białko jajka
papryczka chili
Sposób przygotowania: shakerowany, wszystkie składniki wymieszać w shakerze, z lodem, przecedzić do schłodzonego kieliszka koktajlowego.

The Cinnamon

The Cinnamon to elegancki klub, mieszczący się w prestiżowym biurowcu Metropolitan w samym centrum Warszawy. Minimalistyczne wnętrze, pełne fioletowych refleksów, kusi wygodnymi fotelami i kanapami. Dodatkowo na gości The Cinnamon czeka wyjątkowa niespodzianka – w patio budynku znajduje się znana w całej Warszawie fontanna sterowana komputerowo. Z myślą o amatorach luksusowej wódki Grey Goose, tutejsi barmani stworzyli niezwykle elegancki koktajl - Cinnamon Goose, zdobiony jadalnymi kwiatami.

Cinnamon Grey Goose
40 ml wódki Grey Goose Original
20 ml Butterscotch Carmel
10 ml syropu cynamonowego
Jadalne kwiaty
Sposób przygotowania: koktajl shakerowany


Bollywood Lounge

Bollywood Lounge to pobudzająca zmysły, tradycyjna indyjska restauracja, w pobliżu ulicy Chmielnej. Miejsce zostało stworzone specjalnie dla osób pragnących zgłębiać orientalną kulturę i kuchnię. Wnętrze emanuje ciepłem, bogactwem barw i aromatów. Na gości czekają recitale klasycznej muzyki indyjskiej, oryginalne potrawy oraz pyszne koktajle. Szczególnie warty polecenia - Goose from India, to smakowite połączenie likieru mlecznego Baileys z wódką Grey Goose i lodami waniliowymi.

Grey Goose from India
40 ml wódki Grey Goose Original
20 ml Baileys
Lody waniliowe
Orzechy nerkowca
Cynamon

Organza

Organza przy ulicy Sienkiewicza jest najlepszym rozwiązaniem dla osób poszukujących klasycznej klubowej rozrywki. Jest to klub z ponad 5 letnią tradycją, mieszczący się w przedwojennej kamienicy, w ścisłym centrum stolicy. Organza, jedno z najbardziej znanych miejsc na klubowej mapie Warszawy, jest tętniącą życiem enklawą życia towarzyskiego. W klubie można spróbować ekskluzywnego koktajlu na bazie wódki Grey Goose - Champagne Canberry, kompozycji wódki, soku żurawinowego i szampana.

Champagne Grey Goose

40 ml wódki Grey Goose L’Orange
30 ml szampana
30 ml soku żurawinowego
Sposób przygotowania: Grey Goose L’Orange należy połączyć w shakerze z sokiem żurawinowym, następnie należy dolać szampana.

Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu – by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to, co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji - mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą, której używa  się do produkcji pysznych, regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie, czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie, jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji - mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym smaku, który dostarcza niezapomnianych wrażeń smakowych.


-=- -=- -=-

...