Ryże Indica i Japonica Riso Gallo

Autor: Materiały Prasowe


Dzięki Riso Gallo, włoskiej firmie z ponad 145-letnią tradycją produkcji ryżu, polscy miłośnicy kucharzenia otrzymali dwa wspaniałe produkty: Riso Gallo Parboiled Danie główne oraz Riso Gallo Parboiled Dodatek do potraw. Riso Gallo to pierwsza firma we Włoszech, która rozróżniła rodzaje ryżu podpowiadając, do jakich potraw poszczególne gatunki ryżu pasują najlepiej. Teraz, zdobytą wiedzę i doświadczenie, przenosi do Polski, oferując smakoszom dwa produkty, idealne do przyrządzania polskich potraw:

Riso Gallo Parboiled Danie główne (ryż Japonica) idealny do przyrządzania dań głównych, których jest podstawowym składnikiem. Ryż Japonica jest doskonały do przyrządzania, dobrze znanych wszystkim Polakom, gołąbków. Znakomity jest również do mleka, ryżu z jabłkami oraz wszelkiego rodzaju zapiekanek z ryżem. Jego cechą charakterystyczną jest łatwa absorpcja sosów i przypraw.
Ryż Japonica ma ziarna większe i dłuższe, w kolorze bursztynu.

Riso Gallo Parboiled Dodatek do potraw (ryż Indica) - to znakomity ryż, który może być wykorzystywany jako dodatek do potraw i dań, w których musi być "oddzielony" od innych składników. Świetnie sprawdza się więc jako dodatek m.in. do mięsa, ryb oraz sałatek.
Ryż Indica charakteryzuje się wąskimi, długimi, suchymi ziarnami.

Ryże Riso Gallo Parboiled Danie główne oraz Riso Gallo Parboiled Dodatek do potraw łączą w sobie tradycyjne smaki kuchni polskiej i doskonałą jakość włoskiego ryżu. Termin Parboiled używany na opakowaniach oznacza krótką obróbkę termiczną parą wodną, jakiej poddane są ziarna ryżu. W procesie tym część składników odżywczych, jak na przykład witaminy i błonnik, znajdujących się w łusce, przenika do wnętrza ziaren, zwiększając jego wartość odżywczą.

Riso Gallo Parboiled Danie główne oraz Riso Gallo Parboiled Dodatek do potraw to ryże bardzo łatwe w przygotowaniu. Ugotowane pozostają "al dente" - ich ziarna nie sklejają się. Cena 500 g opakowania to około 7 - 7,5 zł.

...