Tak na zdrowy rozsądek - Żurawina Helio Słoneczne Owoce®

Autor:


Marka Helio, ekspert w świecie bakalii i owoców, wprowadziła na rynek żurawinę suszoną w poręcznej 100 gramowej paczuszce. Zawartość estetycznej i kolorowej torebki – to każdorazowo duże i mięsiste, lekko słodzone, miękkie owoce. Suszona żurawina Helio Słoneczne Owoce® znajduje zastosowanie jako przekąska, dodatek do deserów, płatków śniadaniowych, ciast, lodów jak i również jako składnik wykwintnych sosów i dodatków do mięs. Żurawina Helio Słoneczne Owoce® to doskonała mieszanka owoców najwyższej jakości pochodzących ze słonecznych regionów Stanów Zjednoczonych Ameryki. Zdrowy i słodki przysmak, doskonale sprawdzi się w pracy, w podróży, na uczelni i w szkole. Suszona żurawina Helio Słoneczne Owoce® to produkt klasy Premium, pakowany do półprzezroczystych, kolorowych opakowań, przez które konsument ma możliwość oceny produktu pod względem jego wielkości, jakości i świeżości. Owoce żurawiny zawierają witaminy C, A, B1, B2, P, pektyny, błonnik, węglowodany, żelazo, wapń, magnez, fosfor, potas, jod, kwas cytrynowy, chininowy, jabłkowy i benzoesowy. Żurawiny doskonale działają na wątrobę, przeciwgorączkowo, uspokajająco, a przede wszystkim leczniczo na dolegliwości układu moczowego. Od wieków te zdrowe, nieduże owoce stosowane były w stanach zapalnych, szkorbucie, jako lekarstwo na koklusz, gościec i przeziębienia. Ze względu na swe właściwości zwrotne żurawina powinna stanowić składnik codziennej, dobrze zbilansowanej diety. Żurawina Helio Słoneczne Owoce® jest dostępna na rynku w opakowaniach 100 gramowych. Charakterystyczne, słoneczne logo marki Helio® (helio w grece oznacza słońce, energię słońca) sprawi, że konsument z łatwością znajdzie produkt na półce sklepowej. Na opakowaniach producent umieszcza tabelę z wartością kaloryczną wyrobu, zawartością białka, węglowodanów i tłuszczu. Aby produkt zachował najwyższe walory smakowe najlepiej przechowywać go w suchym i chłodnym miejscu, z dala od promieni słonecznych. Wielki, mały owoc… Owoce żurawiny mają dużą wartość odżywczą, smakową i leczniczą. Są bogatym źródłem witaminy A i C, witamin z grupy B- kompleks (B1, B2, B6). Zawierają karotenoidy, sole mineralne, kwasy organiczne, a zwłaszcza kwas ascorbinowy i cytrynowy, które mają działanie przeciwgorączkowe i wzmacniające siły odpornościowe organizmu. Jagody żurawiny zawierają również pektyny, garbniki, polifenole i antocyjany. Właściwości aseptyczne wynikające z obecności kwasu benzoesowego powodują nadzwyczajną zdolność przechowywania się owoców. Owoce żurawiny zawierają tak wiele różnych cennych składników dla zdrowia człowieka, że zaliczana jest do roślin leczniczych. Żurawina oprócz działania wzmacniającego, ułatwia trawienie, korzystnie wpływa na pracę jelit i pobudza pracę trzustki, co jest szczególnie ważne dla osób chorych na cukrzycę. Przynosi ulgę w kłopotach z drogami moczowymi. Przetwory z żurawiny bezwzględnie należy polecić wszystkim nadciśnieniowcom. Średnie ceny w sklepie: Żurawina Helio Słoneczne Owoce® (100 gram): ok. 6-7 zł Produkt dostępny w handlu tradycyjnym i nowoczesnym na terenie całego kraju. Więcej informacji o produktach na stronie: www.helio.pl

...