Wykwintny Pasztet z czosnkiem niedźwiedzim NOVE

Autor:


Pasztet z czosnkiem niedźwiedzim NOVE swój wyjątkowy smak zawdzięcza dokładnie wyselekcjonowanemu mięsu oraz najlepszym przyprawom. Delikatnie wyczuwalny aromat szczypiorku nadaje mu specjalna odmiana czosnku, zwanego niedźwiedzim. Czosnek ten charakteryzuje się podobnymi właściwościami prozdrowotnymi – ma silne działanie bakteriobójcze – jak czosnek pospolity, jednak jego smak jest bardziej łagodny, przez co zyskuje wielu sympatyków. Poza tym, Pasztet z czosnkiem niedźwiedzim NOVE sprzedawany jest w niezwykle poręcznych formach plastikowych, w których może być podany bezpośrednio na stół. To wygodne opakowanie zapobiega także łamaniu i kruszeniu się produktu, gwarantując apetyczny wygląd. Ten wykwintny, delikatny i aromatyczny pasztet, można serwować na zimno i gorąco, polany tradycyjnym tatarskim lub ostrym orientalnym sosem. Świetnie smakuje również zapieczony w cieście kminkowym lub w galarecie z leśnych owoców. Pasztet z czosnkiem niedźwiedzim NOVE dostępny jest w hurtowniach na terenie całego kraju oraz w sieciach supermarketów. Sugerowana cena detaliczna wynosi ok. 6 zł za opakowanie 500g. PRZEPISY: Pasztet NOVE zapiekany w cieście kminkowym SKŁADNIKI NA 8 PORCJI: - pasztet NOVE - 2,5 szklanki mąki - 12 dag masła - pół szklanki gęstej śmietany - 3 dag drożdży - 2 jajka - kminek - sól SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: 1.Drożdże dokładnie rozetrzeć ze śmietaną, masło posiekać z mąką i kminkiem. Wlać drożdże, wbić jajko, posolić i dokładnie wyrobić ciasto. Odstawić na pewien czas do wyrośnięcia. 2.Wyrośnięte ciasto rozwałkować na kwadrat, pokroić w paski o szerokości ok. 10 cm. Na każdy pasek - na całej jego długości – położyć pasztet NOVE i dobrze zlepić brzegi. Kroić ukośnie na małe 3-centymetrowe paszteciki. 3.Posmarować roztrzepanym jajkiem, ułożyć na natłuszczonej blasze i piec ok. 10 minut na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C. Pasztet NOVE w galaretce z leśnych owoców SKŁADNIKI: - pasztet NOVE - po garści – jagód, malin, jeżyn, porzeczek - słoiczek żurawiny - bulion z drobiu - żelatyna w proszku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: 1.Owoce oczyścić, wypłukać i odsączyć na ręczniku papierowym. Bardzo ostrożnie wymieszać z przetartą żurawiną. 2.Przygotować delikatny bulion z drobiu (może być z kostki). Do zimnego wywaru dodać owoce, ewentualnie doprawić odrobiną chrzanu. Bulionu powinno być stosunkowo mało. Połączyć z żelatyną, którą należy przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Należy pamiętać, że ilość żelatyny uzależniona jest od ilości wywaru. 3.Gdy galaretka z owocami zacznie tężeć, wlać ją do trójkątnej formy do ok. 1/2 wysokości. Pasztet NOVE ostrożnie włożyć do galaretki, tak aby pokrywała ona wszystkie jego boki i górną część. Wstawić do lodówki do stężenia. Ostrożnie wyjąć z formy i pokroić w plastry. Podawać udekorowany świeżymi owocami.

...