Serowy przysmak z winogronem

Autor:


Kukurydza Gold Dawtona nadaje się nie tylko do dań meksykańskich, ale równie dobrze wypada w lekkich sałatkach serwowanych jako samodzielne danie lub jako przystawka do pieczonych mięs. Niebanalne połączenie smaków i estetyczne podanie to gwarancja smacznej sałatki. Słodkie, soczyste winogrona zestawione z serem oraz kukurydzą tworzą niezwykłą grę smaków.

Oto przepis na nietuzinkową sałatkę, która zaskoczy gości i zasmakuje całej rodzinie:

-300 g różowego winogrona
-200 g sera żółtego o wyraźnym smaku
-1 puszka Kukurydzy Gold Dawtona
-2 ząbki czosnku
-3 łyżki majonezu
-Sól i pieprz



Winogrona umyć, pokroić na połówki i usunąć pestki. Ser zetrzeć na tarce na grubych oczkach, dodać do winogrona i wymieszać w dużej misce z odsączoną Kukurydzą Gold Dawtona.  Na koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i całość wymieszać z majonezem. Doprawić solą i pieprzem, podawać jako dodatek do mięs lub z pieczywem jako przystawkę.

Smacznego!

...