Sałatka z brokuł

Autor: Materiały prasowe


wędzonego drobiu, sera feta i migdałów
Receptura na 4 porcje Mrożonki brokuły HORTEX 1 opakowanie Oliwa z oliwek 6 łyżek Migdały – płatki 120 g Wędzony kurczak lub indyk b/k 320 g Ser feta 320 g Ocet winny biały 1 łyżeczka Sól Pieprz biały świeżo mielony Przygotowanie brokuł i migdałów: Płatki migdałów smażymy na suchej (bez tłuszczu) teflonowej patelni na złoty kolor. Musimy uważać aby płatki się nie spaliły dlatego należy cały czas mieszać drewnianą łopatką. Brokuły HORTEX ( bez rozmrażania) smażymy nie rumieniąc na oliwie z oliwek przez około 5-6 minut. Pod koniec smażenia solimy i posypujemy pieprzem. Przygotowanie sałatki: Do szklanej miski przekładamy przestudzone brokuły, do których dodajemy ser feta pokrojony w grubą kostkę oraz kurczaki pokrojone w identyczną kostkę jak ser. Doprawiamy oliwą z oliwek i octem winnym oraz pieprzem. Po delikatnym wymieszaniu posypujemy zrumienionymi płatkami migdałowymi.

...