Pomidory nadziewane szpinakiem i mozarellą
Czas przygotowania potrawy wynosi 20 minut. Podajemy przepis na porcje dla czterech osób.
Lista zakupów:
• 4 pomidory
• 100 g świeżego szpinaku
• 50 g masła
• 50 ml wina wytrawnego białego
• 200 g mozarelli
• Sól morska w młynku
• Pieprz czarny młotkowany Specialite Kamis
• 1 łyżka Suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem Specialite Kamis
• 0,5 łyżki suszonego czosnku
Sposób przyrządzenia:
Pomidory wydrąż. Szpinak przesmaż na maśle z dodatkiem czosnku i wina. Mozarellę pokrój w kostkę, połącz ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem, dodaj suszone pomidory. Tak przygotowanym farszem nadziewaj pomidory, owiń je folią aluminiową i piecz na grillu.
...