Wielkanocny schab w ziołach

Autor:


Składniki: 1,2 kg schabu, 2 łyżki Vegety, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki musztardy, 1 łyżka tymianku, 1 łyżka majeranku firmy Podravka, 1 łyżka oregano firmy Podravka, 1 łyżka pieprzu czarnego firmy Podravka, 1 łyżka oleju, pasta warzywna Ajvar. Sposób przygotowania: Oczyszczony schab natrzeć Vegetą i odstawić na godzinę do lodówki. Zioła połączyć z musztardą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną pastą posmarować mięso i ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem. Piec około 1,5 godziny w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza, polewając od czasu do czasu wytwarzającym się sosem. Podawać na gorąco z pastą warzywną Ajvar.

...