INDYK Z CURRY Z MANDARYNKAMI

Autor: Materiały Prasowe


2 porcje / 1 porcja 6 PUNKTÓW™ Czas przygotowania: ok. 35 minut, czas gotowania ok. 35 minut Składniki na curry: 240 g sznycla z indyka 200 ml bulionu warzywnego (1 łyżka koncentratu) 160 ugotowanego ryżu 220 g mandarynek 3 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki soku z cytryny 2 cebule, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka oleju roślinnego, 2 łyżeczki curry, 2 łyżeczki posiekanych orzechów laskowych, sól, pieprz, słodzik do smaku Składniki na sałatkę: 1 główka zielonej sałaty 150 g chudego jogurtu 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku Sposób przygotowania: czosnek posiekać, cebulę pokroić w drobną kostkę, a mięso w paski dodać mięso, całość posypać curry i podsmażyć ok. 3 minuty dodać bulion, przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać, gotować pod przykryciem ok. 15 minut mięso przyprawić pieprzem, solą i słodzikiem oraz 1 łyżką soku z cytryny orzechy prażyć na patelni bez oleju mandarynki odcedzić i razem z ryżem oraz mięsem dodać do orzechów ostrożnie wymieszać i ponownie przyprawić sałatę podzielić na pojedyncze liście i wymieszać z dressingiem sporządzonym z jogurtu, pozostałego soku z cytryny, soli, słodziku oraz szczypiorku

...