Piernik czekoladowy

Autor:

Magia Świąt jest zaklęta w smakach i zapachach. Przyprawy korzenne – goździki i cynamon, włoskie orzechy, miód, czekolada… Użyj wszystkich tych skła

Czytaj dalej
Udostępnij:

Karp w pomarańczach

Autor:

Karp to tradycyjna wigilijna potrawa i nie może zabraknąć go na świątecznym stole. Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą jak przygotować tą rybę, prezentujemy prz

Czytaj dalej
Udostępnij:

Karp marynowany z zielonym chilli lub panierowany w czerownym chilli

Autor:

Karp w galarecie, pierogi z kapustą i barszcz z uszkami – to tylko kilka „żelaznych” punktów, które co roku muszą znaleźć się na wigilijnych

Czytaj dalej
Udostępnij:

Karp w galarecie z żółtym serem

Autor:

W Wigilię warto zaserwować tradycyjnego karpia, ale w trochę innym wydaniu niż zwykle. Podpowiadamy, jak przyrządzić karpia w galarecie z żółtym serem, potrawę

Czytaj dalej
Udostępnij:

Słodki deser przy wigilijnym stole

Autor:

Podczas świątecznej kolacji nie może zabraknąć czegoś na słodko. Miód, bakalie, mak i makaron to idealna kompozycja, a jednocześnie tradycyjna wigilijna potrawa

Czytaj dalej
Udostępnij:

Cynamonowe ciasto z białej czekolady i kakaowych herbatników

Autor:

Zima to wymarzona pora na domowe wypieki. Unoszący się w domu aromat pieczonego ciasta z cynamonową nutą uprzyjemnią chłodne i długie wieczory. Zwłaszcza te z h

Czytaj dalej
Udostępnij:

Wigilijne łazanki z kapustą i grzybami

Autor:

Święta to ważny i radosny okres. Tradycje przekazywane są z pokolenia na pokolenie, z pośród nich kluczową rolę odgrywają potrawy na wigilijnym stole. My zdrad

Czytaj dalej
Udostępnij:

Oryginalny barszcz wigilijny z włoskimi tortellini

Autor:

Wigilia bez aromatycznego, czerwonego barszczu? Niemożliwe! Choć w ciągu roku przygotowujemy różne jego odmiany, np. czerwony, biały czy ukraiński, w grudniowe

Czytaj dalej
Udostępnij:

Boże Narodzenie w wersji light

Autor:

Święta to cudowny czas, ale niekoniecznie dla naszego żołądka. Smażone ryby, majonez, śmietana, słodkie ciasta – to dla niego niesamowite obciążenie. Pewn

Czytaj dalej
Udostępnij:

Lukrowane pierniki z otrębami owsianymi

Autor:

Pieczenie ciasteczek to w wielu domach tradycja. Wnętrz wypełnionych zapachem pysznego ciasta nie da się niczym zastąpić! Upieczone samodzielnie ciasteczka mogą

Czytaj dalej
Udostępnij:

Wyjątkowy postny barszcz z uszkami

Autor:

Kolacja wigilijna to najważniejszy posiłek w roku. Choć bezmięsny i postny, kusi smakami zapamiętanymi z dzieciństwa. Jeśli ryby stanowią podstawę dwunastodanio

Czytaj dalej
Udostępnij:

Świąteczne smaki – Barszcz grzybowy

Autor:

W wielu domach wigilijna kolacja zaczyna się od czerwonego barszczu z uszkami. Aby potrawa była jeszcze bardziej aromatyczna można przygotować specjalny wywar z

Czytaj dalej
Udostępnij:

Świąteczna uczta dla zdrowia

Autor:

Zanim zaczniemy przyrządzać świąteczne potrawy, warto skorzystać z kilku porad dietetyka, dzięki którym dowiemy się, jak przygotować tradycyjne dania, aby były

Czytaj dalej
Udostępnij:

Szukaj



Jak bezpiecznie korzystać z solarium?

Autor:

Powszechnie wiadomo jest, że to od słońca pochodzi cała energia tego świata. To promienie słoneczne sprawiają, że mamy więcej siły do działania. W pory roku, ki

Czytaj dalej
Udostępnij:

Swarovski i Gaultier – kreatywne partnerstwo

Autor:

Precyzja wykonania i dbałość o każdy detal, przyciągający wzrok blask i hipnotyzujące kolory – wszystko to sprawia, że kryształy sygnowane logiem Swarovsk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ogrody wertykalne

Autor:

Pionowe struktury, takie jak altanki, łuki, pergole pomagają stworzyć atmosferę otwartego ogrodu "pokoju" i pozwalają uzyskać więcej prywatności. Mogą

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dlaczego warto samodzielnie przygotowywać detale na ślub i wesele?

Autor:

Zorganizowanie idealnego przyjęcia weselnego i uroczystości ślubu wymaga od narzeczonych a często również od rodziców, rodzeństwa czy najbliższych

Czytaj dalej
Udostępnij:

Prawdziwa przyjemność gotowania tylko w najwyższej jakości naczyniach

Autor:

Łączenie różnych aromatów w jedną harmonijną całość to prawdziwa sztuka. Aby skosztować kulinarnych dzieł największych światowych mistrzów

Czytaj dalej
Udostępnij: