Piernik czekoladowy

Autor:

Magia Świąt jest zaklęta w smakach i zapachach. Przyprawy korzenne – goździki i cynamon, włoskie orzechy, miód, czekolada… Użyj wszystkich tych skła

Czytaj dalej
Udostępnij:

Karp w pomarańczach

Autor:

Karp to tradycyjna wigilijna potrawa i nie może zabraknąć go na świątecznym stole. Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą jak przygotować tą rybę, prezentujemy prz

Czytaj dalej
Udostępnij:

Karp marynowany z zielonym chilli lub panierowany w czerownym chilli

Autor:

Karp w galarecie, pierogi z kapustą i barszcz z uszkami – to tylko kilka „żelaznych” punktów, które co roku muszą znaleźć się na wigilijnych

Czytaj dalej
Udostępnij:

Karp w galarecie z żółtym serem

Autor:

W Wigilię warto zaserwować tradycyjnego karpia, ale w trochę innym wydaniu niż zwykle. Podpowiadamy, jak przyrządzić karpia w galarecie z żółtym serem, potrawę

Czytaj dalej
Udostępnij:

Słodki deser przy wigilijnym stole

Autor:

Podczas świątecznej kolacji nie może zabraknąć czegoś na słodko. Miód, bakalie, mak i makaron to idealna kompozycja, a jednocześnie tradycyjna wigilijna potrawa

Czytaj dalej
Udostępnij:

Cynamonowe ciasto z białej czekolady i kakaowych herbatników

Autor:

Zima to wymarzona pora na domowe wypieki. Unoszący się w domu aromat pieczonego ciasta z cynamonową nutą uprzyjemnią chłodne i długie wieczory. Zwłaszcza te z h

Czytaj dalej
Udostępnij:

Wigilijne łazanki z kapustą i grzybami

Autor:

Święta to ważny i radosny okres. Tradycje przekazywane są z pokolenia na pokolenie, z pośród nich kluczową rolę odgrywają potrawy na wigilijnym stole. My zdrad

Czytaj dalej
Udostępnij:

Oryginalny barszcz wigilijny z włoskimi tortellini

Autor:

Wigilia bez aromatycznego, czerwonego barszczu? Niemożliwe! Choć w ciągu roku przygotowujemy różne jego odmiany, np. czerwony, biały czy ukraiński, w grudniowe

Czytaj dalej
Udostępnij:

Boże Narodzenie w wersji light

Autor:

Święta to cudowny czas, ale niekoniecznie dla naszego żołądka. Smażone ryby, majonez, śmietana, słodkie ciasta – to dla niego niesamowite obciążenie. Pewn

Czytaj dalej
Udostępnij:

Lukrowane pierniki z otrębami owsianymi

Autor:

Pieczenie ciasteczek to w wielu domach tradycja. Wnętrz wypełnionych zapachem pysznego ciasta nie da się niczym zastąpić! Upieczone samodzielnie ciasteczka mogą

Czytaj dalej
Udostępnij:

Wyjątkowy postny barszcz z uszkami

Autor:

Kolacja wigilijna to najważniejszy posiłek w roku. Choć bezmięsny i postny, kusi smakami zapamiętanymi z dzieciństwa. Jeśli ryby stanowią podstawę dwunastodanio

Czytaj dalej
Udostępnij:

Świąteczne smaki – Barszcz grzybowy

Autor:

W wielu domach wigilijna kolacja zaczyna się od czerwonego barszczu z uszkami. Aby potrawa była jeszcze bardziej aromatyczna można przygotować specjalny wywar z

Czytaj dalej
Udostępnij:

Świąteczna uczta dla zdrowia

Autor:

Zanim zaczniemy przyrządzać świąteczne potrawy, warto skorzystać z kilku porad dietetyka, dzięki którym dowiemy się, jak przygotować tradycyjne dania, aby były

Czytaj dalej
Udostępnij:

Szukaj



Lakiery magnetyczne

Autor:

Nowoczesny manicure jest nie tylko estetyczny i trwały, ale także idealnie dopasowany do właścicielki. Wyjątkowe, niepowtarzalne efekty możemy uzyskać, malując

Czytaj dalej
Udostępnij:

Leczenie nerwicy - jaką pomoc zastosować?

Autor:

Nerwica to zaburzenie psychiczne o podłożu lękowym. Choroba jest powodowana przez uraz psychiczny w dzieciństwie lub przeciążenie emocjonalne. Objawy nerwicy to

Czytaj dalej
Udostępnij:

Po zakupy do sieci.

Autor:

Największą zmorą jaką może męczyć właścicieli samochodów jest konieczność kupowania części zamiennych. Samochód jak każde urządzenie mechaniczne, złożone w mnós

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jagody Goji - skuteczne odchudzanie

Autor:

Odchudzanie jest czymś, czego wielu z nas „zakosztowało” w pewnym momencie swojego życia. Chcemy przede wszystkim schudnąć, aby wyglądać dobrze. To

Czytaj dalej
Udostępnij:

Bourjois - francuski szyk w makijażu

Autor:

Bourjois to znana na całym świecie francuska marka kosmetyczna, będąca synonimem elegancji, szyku i wyjątkowego stylu. Historia marki sięga XIX wieku, gdy stwor

Czytaj dalej
Udostępnij: