Obiad z uśmiechem

Autor:

Raz do roku nasze kulinarne zmagania możemy potraktować z przymrużeniem oka. Prima Aprilis to bowiem dzieÅ„, kiedy niemal bezkarnie żartujemy. Jak to zrobiÄ

Czytaj dalej

Pierogi jak u mamy

Autor:Natalia Tyszka

Większości z nas właśnie pierogi na myśl przywodzą wspomnienia o rodzinnym domu. Takich pysznych pierogów nikt poza mamą czy babcią nie potrafi tak upi

Czytaj dalej

Pizza – przysmak rodem z WÅ‚och

Autor:Natalia Tyszka

Smak pizzy zna chyba każdy. Dzisiaj wydawałoby się, że pizza nie jest żadnym rarytasem, a jedynie pomysłem na zamówienie czegoś na telefon, gdy akurat n

Czytaj dalej

Stek z krabem

Autor:

Co zrobić by ostatnim tygodniom polskiej zimy dodać nieco gorącego śródziemnomorskiego słońca? Odpowiedź znajduje się w kuchni... a dokładniej w coraz

Czytaj dalej

Zielono mi – o smaku rukoli

Autor:Natalia Tyszka

Rukola to rodzaj sałaty, która coraz częściej pojawia się na naszych talerzach. Dodajemy ją przede wszystkim do sałatek, pizzy czy wszelkich potraw warzy

Czytaj dalej

Kurczak w tortilli

Autor:

Danie idealne dla fanów kuchni amerykańskiej. Soczyste mięso z kurczaka otoczone chrupiącą panierką, obłożone świeżymi warzywami i zawinięte w tortil

Czytaj dalej

Nachosy z indykiem

Autor:

Przekąska od wielu lat obecna jest na półkach polskich sklepów. Często jedzona jako sucha przegryzka lub maczane w pikantnej salsie. Nuda? Zaskoczmy nasz

Czytaj dalej

17 stycznia – DzieÅ„ Kuchni WÅ‚oskiej

Autor:Natalia Tyszka

17 stycznia na całym świecie obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Kuchni Włoskiej. Warto więc tego dnia wybrać się na obiad lub kolację do jednej z wł

Czytaj dalej

Era hamburgera na finiszu?

Autor:

Dzisiaj cały świat pędzi, a my razem z nim. Nie mamy na nic czasu. W pośpiechu podróżujemy, pracujemy na podwyższonych obrotach, żeby zadowolić szefa.

Czytaj dalej

Zupa dyniowa na ostro

Autor:Anna WÅ‚odarczyk

Sezon dyniowy dobiega koÅ„ca, już dawno po Halloween i wielkim "dyniowaniu", ale na sam koniec sezonu proponujÄ™ mojÄ… ulubionÄ… zupÄ™ dyniowÄ… na ostro. WyprÃ

Czytaj dalej

Energetyczny balsam dla umysłu - dieta na pamięć

Autor:

Na kÅ‚opoty z pamiÄ™ciÄ… skarży siÄ™ nawet co trzecia osoba powyżej 65. roku życia. Jednym z najprostszych – i najmniej docenianych – sposobów n

Czytaj dalej

Karkówka z musztardową chrupką skórką w majerankowym sosie

Autor:

Soczysta karkówka, aromatyczny czosnek i nutka wytrawnego czerwonego wina – to musi siÄ™ udać. Dodajmy do tego odgÅ‚os chrupiÄ…cej skórki i sposób na

Czytaj dalej

Kuchnia tajska

Autor:

Kuchnia tajska uważana jest za jedną z najlepszych i najbardziej oryginalnych kuchni świata. To uczta dla wszystkich zmysłów, łącząca najważniejsze reg

Czytaj dalej

Szukaj

Kolekcja Ipanema Sempre Nova już dostępna w Polsce

Autor:
Kolekcja Ipanema Sempre Nova już dostępna w Polsce

Kolumbijska artystka i bizneswoman, Shakira, została nową ambasadorką brazylijskiej marki obuwia Ipanema i twarzą wyjątkowej kampanii kolekcji Ipanema Semp

Czytaj dalej
Udostępnij:

Syfon do umywalki - jaki kolor wybrać? Krótki poradnik.

Autor:
Syfon do umywalki - jaki kolor wybrać? Krótki poradnik.

Wbrew pozorom syfon do umywalki nie jest wyłącznie elementem użytkowym wnętrza łazienkowego. Współczesne syfony są produkowane w taki sposób, aby preze

Czytaj dalej
Udostępnij:

Czy pies będzie pasował do naszej rodziny?

Autor:
Czy pies będzie pasował do naszej rodziny?

Coraz więcej osób decyduje się na posiadanie psa. To ciekawy pomysł dla całej rodziny - pies z pewnością szybko stanie się niezwykle ważnym członkiem

Czytaj dalej
Udostępnij:

Rozmowa z Mecenasem na temat prowadzenia postępowania o rozwód

Autor:
Rozmowa z Mecenasem na temat prowadzenia postępowania o rozwód

W dzisiejszym wywiadzie rozmawiamy z Mecenasem Marcinem Grabowskim, doświadczonym prawnikiem specjalizującym się w prawie rodzinnym i sprawach rozwodowych w

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jak jogurty bez dodatku cukru mogą wspomóc Twoją dietę?

Autor:
Jak jogurty bez dodatku cukru mogą wspomóc Twoją dietę?

Czy zastanawiałeś się, jakie korzyści mogą płynąć z ograniczenia spożycia cukru? Przekonaj się, dlaczego warto sięgnąć po produkty bez cukru, jak z

Czytaj dalej
Udostępnij: