Cukier trzcinowy – z czym to się je?

Autor:

Cukier trzcinowy powraca do łask! Choć jego historia ma już ponad pięć tysięcy lat, to właśnie teraz, głównie za sprawą zainteresowania ze strony rolnictwa ekol

Czytaj dalej
Udostępnij:

Odkrywamy orkisz

Autor:

Orkisz cenili sobie zwłaszcza pradawni Germanie, słynący ze swojej waleczności, a także gladiatorzy i sportowcy wychodzący na arenę igrzysk w starożytnym Rzymie

Czytaj dalej
Udostępnij:

Kuchenne SOS, czyli sposoby na kulinarne wpadki

Autor:

Niech podniesie rękę ten, kto choć raz nie przesolił zupy, sosu czy przypalił mięsa. Ciasto, które nie chce rosnąć, nieudany przetwór owocowy, sklejony makaron

Czytaj dalej
Udostępnij:

Cała prawda o błonniku

Autor:

Wszyscy wiedzą, że jest zdrowy, niezbędny w codziennej diecie, a do tego pomaga schudnąć. Czym jednak jest błonnik, jakie są jego najlepsze źródła i jakie funkc

Czytaj dalej
Udostępnij:

Zupy – rozgrzewający przysmak na jesień

Autor:Natalia Tyszka

Przemarznięta wracasz po całym dniu do domu, marzysz jedynie o rozgrzewającym i sycącym posiłku. My proponujemy kilka jesiennych pomysłów na smakowite i pożywne

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jesienne kolory na Twoim talerzu

Autor:

Wraz z końcem lata zaczynamy myśleć o powrocie do codziennych obowiązków – dzieci idą do szkoły, my wracamy do pracy i od razu zaczynamy tęsknić za mijają

Czytaj dalej
Udostępnij:

Olej rzepakowy w diecie małego geniusza

Autor:

Codzienna decyzja, jakiego tłuszczu używamy gotując dla rodziny, może wpływać na to, jak Twoje dziecko zapamiętuje nowe informacje i uczy się w szkole. Szczegól

Czytaj dalej
Udostępnij:

Fajna babka, ale ciacho

Autor:

"Fajna babka, ale ciacho" – druga książka Moniki Mrozowskiej i jej męża Macieja Szaciłło, w całości poświęcona została słodkościom. Pokazuje, jak w łatwy

Czytaj dalej
Udostępnij:

Kawa na dobry nastrój?

Autor:Natalia Tyszka

Kawa na stałe już wpisała się w rytm naszego codziennego dnia. Oczywiście są tacy, którzy kawy nie piją ze względów zdrowotnych lub po prostu nie odczuwają taki

Czytaj dalej
Udostępnij:

Twój mężczyzna w… kuchni – wybierz swój typ

Autor:Emilia Bolska

Mężczyźni nie często udzielają się w kuchni. Nie znaczy, że wszyscy nie potrafią gotować. Nie na darmo mówi, że najlepsi kucharze to z reguły faceci. Należy ich

Czytaj dalej
Udostępnij:

16 lutego nie zapomnij o Śledziku

Autor:Natalia Tyszka

"Śledzik", czyli ostatni dzień karnawału, wypada nam w tym roku we wtorek 16 lutego. Ten dzień zwykle spędzamy w gronie znajomych i obowiązkowo przy potrawach z

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jedz i pij witaminy – na zdrowie!

Autor:

Każde warzywo i owoc, każda szklanka soku kryje w sobie olbrzymie bogactwo witamin i składników odżywczych, które doskonale wzmacniają nasz organizm, sprawiając

Czytaj dalej
Udostępnij:

Zboża XXI wieku

Autor:

O tym, że trendy lubią wracać wiadomo nie od dziś. Rzadko jednak sięga się po tak stare wzorce, jak w przypadku mody na… ziarna. W XXI wieku prawdziwy ren

Czytaj dalej
Udostępnij:

Szukaj



Lakiery magnetyczne

Autor:

Nowoczesny manicure jest nie tylko estetyczny i trwały, ale także idealnie dopasowany do właścicielki. Wyjątkowe, niepowtarzalne efekty możemy uzyskać, malując

Czytaj dalej
Udostępnij:

Leczenie nerwicy - jaką pomoc zastosować?

Autor:

Nerwica to zaburzenie psychiczne o podłożu lękowym. Choroba jest powodowana przez uraz psychiczny w dzieciństwie lub przeciążenie emocjonalne. Objawy nerwicy to

Czytaj dalej
Udostępnij:

Po zakupy do sieci.

Autor:

Największą zmorą jaką może męczyć właścicieli samochodów jest konieczność kupowania części zamiennych. Samochód jak każde urządzenie mechaniczne, złożone w mnós

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jagody Goji - skuteczne odchudzanie

Autor:

Odchudzanie jest czymś, czego wielu z nas „zakosztowało” w pewnym momencie swojego życia. Chcemy przede wszystkim schudnąć, aby wyglądać dobrze. To

Czytaj dalej
Udostępnij:

Bourjois - francuski szyk w makijażu

Autor:

Bourjois to znana na całym świecie francuska marka kosmetyczna, będąca synonimem elegancji, szyku i wyjątkowego stylu. Historia marki sięga XIX wieku, gdy stwor

Czytaj dalej
Udostępnij: