Kulinarne podróże z przyjaźnią w tle

Autor:

Czasem wykwintnie, czasem prosto, ale zawsze smacznie. Książka Evity de Gor i Gavina Baxtera to dwujęzyczny przewodnik kulinarny, który przyda się nie tylko w k

Czytaj dalej
Udostępnij:

Wielkanocny poradnik

Autor:

Jak gotować jajka aby nie pękały, czym je faszerować, jak uratować przesolony żurek? Tych i wielu innych porad udziela szef kuchni marki Knorr, Piotr Murawski.

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dieta wegetariańska

Autor:

Wokół diety wegetariańskiej narosło w naszym kraju wiele mitów. Jej przeciwnicy wskazują, że niesie za sobą ryzyko niedowitaminizowania i skazuje organizm na

Czytaj dalej
Udostępnij:

Tajemnice wina... najszlachetniejszego z alkoholi

Autor:dr Radosław Kożuszek

Kiedyś sporządzane jedynie w domowych gąsiorach lub kupowane marnej jakości w wiejskich sklepikach jako taki trunek. Dziś wina przeżywają w Polsce niesamowity r

Czytaj dalej
Udostępnij:

Herbata- wyjątkowy napój

Autor:dr Radosław Kożuszek

Herbaty otrzymuje się prawie z każdego rodzaju liści herbacianych, które poddaje się procesowi pełnej fermentacji w przypadku herbaty czarnej lub suszy bezpośre

Czytaj dalej
Udostępnij:

Szampan- odrobina luksusu

Autor:dr Radosław Kożuszek

Sylwestrowa noc, luksus, romantyczna kolacja przy świecach, toasty, oświadczyny, celebrowanie prawdziwego święta, smak, zapach, bąbelki. Po prostu szampan. Jedy

Czytaj dalej
Udostępnij:

Pączki- ostatkowe ciasto

Autor: dr Radosław Kożuszek

Pączki są jednym z najbardziej tradycyjnych ciast polskich i nie może się bez nich obyć żadna zabawa karnawałowa. Okresem, kiedy szczególnie dużo zjada się pącz

Czytaj dalej
Udostępnij:

Co drzemie w dżemie

Autor:

Pozamykane w zgrabnych słoiczkach, kuszą kolorowymi etykietami i obietnicą smaku jak z babcinej spiżarni. Jak jednak z szerokiej gamy produktów, często pozornie

Czytaj dalej
Udostępnij:

Studenckie menu

Autor:

Dowcipy o diecie studentów należą do klasyków humoru i satyry. Pogodzenie edukacyjnych obowiązków z finansowymi wyzwaniami, przed którymi staje młody człowiek m

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jabłka na zimowe zdrowie

Autor:Ewa Madaj

Lato to okres, w którym zjadamy dużo warzyw i owoców. Jesienią i zimą wybór jest znacznie mniejszy, jednak nie zapomnijmy, że jest to taki czas w roku, w którym

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jak powstaje żółty ser?

Autor:

Zapiekanka, pizza, a może po prostu niezastąpiona kanapka? Co łączy te wszystkie dania? Otóż, żadnego z nich nie można sobie wyobrazić bez dodatku żółtego sera.

Czytaj dalej
Udostępnij:

Pasja gotowania, radość smakowania! Bo jedzenie zbliża ludzi...

Autor:

Smakuje to książka o potrawach i produktach spożywczych, ale przede wszystkim o pasji i miłości do jedzenia. Podzielona została na rozdziały odpowiadające róż

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ciasta, ciastka i takie tam - Agata Królak

Autor:

Wysmakowana książka kucharska dla łasuchów, która w każdym obudzi tęsknotę za słodkimi czasami dzieciństwa.

Czytaj dalej
Udostępnij:

Szukaj



Projekty domów nowoczesnych – nie muszą być drogie!

Autor:

Często domy nowoczesne kojarzymy z wysokimi kosztami ich wykonania. Jednak obecnie, gdy jesteśmy w stanie również zakupić gotowe projekty domy jednorodzinnych w

Czytaj dalej
Udostępnij:

Lakiery magnetyczne

Autor:

Nowoczesny manicure jest nie tylko estetyczny i trwały, ale także idealnie dopasowany do właścicielki. Wyjątkowe, niepowtarzalne efekty możemy uzyskać, malując

Czytaj dalej
Udostępnij:

Leczenie nerwicy - jaką pomoc zastosować?

Autor:

Nerwica to zaburzenie psychiczne o podłożu lękowym. Choroba jest powodowana przez uraz psychiczny w dzieciństwie lub przeciążenie emocjonalne. Objawy nerwicy to

Czytaj dalej
Udostępnij:

Po zakupy do sieci.

Autor:

Największą zmorą jaką może męczyć właścicieli samochodów jest konieczność kupowania części zamiennych. Samochód jak każde urządzenie mechaniczne, złożone w mnós

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jagody Goji - skuteczne odchudzanie

Autor:

Odchudzanie jest czymś, czego wielu z nas „zakosztowało” w pewnym momencie swojego życia. Chcemy przede wszystkim schudnąć, aby wyglądać dobrze. To

Czytaj dalej
Udostępnij: