Kulinarna przygoda zza Wielkiego Muru

Autor:

Kuchnia azjatycka od kilku lat podbija polskie podniebienia. Pyszne potrawy można zamówić w wielu orientalnych restauracjach, jednak mało kto wie, że samemu moż

Czytaj dalej
Udostępnij:

Eliza Mórawska -White Plate. Słodkie

Autor:

Sześć lat pisania, pieczenia i gotowania, setki znakomitych przepisów i apetycznych zdjęć, 100 000 wiernych czytelników z całego świata i w pełni zasłużona sław

Czytaj dalej
Udostępnij:

Powiedz mi, co jesz, a powiem Ci, kim jesteś … albo o naszej kuchni okiem mieszkańca zamorskiego kraju

Autor:

Jak pokazać prawdę o kraju czy regionie, jego barwy, aromaty, smaki? W jaki sposób przekazać bogactwo codzienności? – te zmysłami uchwycone w pamięci okru

Czytaj dalej
Udostępnij:

Zdrowy jadłospis na upalne dni

Autor:

Lato to okres różnorodnych kulinarnych możliwości, z których grzechem byłoby nie skorzystać. Ale to także miesiące, kiedy nasz organizm zmaga się z wysokimi te

Czytaj dalej
Udostępnij:

Co jemy, czyli owoce i warzywa w diecie statystycznego Polaka

Autor:

Najbardziej lubimy pomidory i ogórki, a także jabłka i owoce jagodowe. Nie zmienia to jednak faktu, że warzyw i owoców, z wyjątkiem tych egzotycznych, jemy cora

Czytaj dalej
Udostępnij:

Pesto z penne – minimum wysiłku, maksimum smaku!

Autor:

Śródziemnomorski zielony sos zdobywa coraz większą popularność. Pesto idealnie komponuje się z pene. Lekkie, smaczne i sycące danie na letnie popołudnia dla ws

Czytaj dalej
Udostępnij:

Alergia pokarmowa wśród dzieci coraz powszechniejsza

Autor:

Życie w dużym mieście ma swoje zalety, ale wiąże się też z dotkliwymi komplikacjami. Choroby cywilizacyjne - cukrzyca, nadciśnienie tętnicze, choroba wieńcowa c

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jak się odżywiać w czasie podróży

Autor:

Podczas wakacyjnych wyjazdów nie jest łatwo przestrzegać zasad zdrowego odżywania. Bardziej niż zwykle jesteśmy też narażeni na różnego typu pokusy – lody

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jak gotować z przyjemnością

Autor:

„Po dobrym obiedzie nie ma się pretensji do nikogo – nawet do własnej rodziny” - powiedział Oscar Wilde i zapewne miał rację. Jedzenie nie pos

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ahoj kuchennej przygodzie

Autor:

Niejeden dorosły zafascynowany sztuką kulinarną powie, że kuchnia to najbardziej inspirujące miejsce w całym domu. Nic dziwnego, że dla dzieci jest to prawdziwa

Czytaj dalej
Udostępnij:

Sezon na truskawki

Autor:dr Radosław Kożuszek

Truskawki są jednymi z najpopularniejszych polskich owoców. Dziecko zapytane, jaki owoc najbardziej lubi, zazwyczaj odpowiada, że właśnie truskawki. Polska słyn

Czytaj dalej
Udostępnij:

Jedz sery na zdrowie

Autor:

Dotychczas kojarzone były przede wszystkim z wykwintnym, wyszukanym przysmakiem, którego stolicą jest Francja. Niewątpliwie są to produkty wyjątkowe, ale nie ty

Czytaj dalej
Udostępnij:

Festiwal kulinarny Lisbon Fish & Flavours

Autor:

Ku radości miłośników dobrego jedzenia, a zwłaszcza ryb i owoców morza, w połowie kwietnia odbędzie się największy festiwal kulinarny w Lizbonie – Lisbon

Czytaj dalej
Udostępnij:

Szukaj



Jak bezpiecznie korzystać z solarium?

Autor:

Powszechnie wiadomo jest, że to od słońca pochodzi cała energia tego świata. To promienie słoneczne sprawiają, że mamy więcej siły do działania. W pory roku, ki

Czytaj dalej
Udostępnij:

Swarovski i Gaultier – kreatywne partnerstwo

Autor:

Precyzja wykonania i dbałość o każdy detal, przyciągający wzrok blask i hipnotyzujące kolory – wszystko to sprawia, że kryształy sygnowane logiem Swarovsk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ogrody wertykalne

Autor:

Pionowe struktury, takie jak altanki, łuki, pergole pomagają stworzyć atmosferę otwartego ogrodu "pokoju" i pozwalają uzyskać więcej prywatności. Mogą

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dlaczego warto samodzielnie przygotowywać detale na ślub i wesele?

Autor:

Zorganizowanie idealnego przyjęcia weselnego i uroczystości ślubu wymaga od narzeczonych a często również od rodziców, rodzeństwa czy najbliższych

Czytaj dalej
Udostępnij:

Prawdziwa przyjemność gotowania tylko w najwyższej jakości naczyniach

Autor:

Łączenie różnych aromatów w jedną harmonijną całość to prawdziwa sztuka. Aby skosztować kulinarnych dzieł największych światowych mistrzów

Czytaj dalej
Udostępnij: