Pora na szparagi

Autor:

Sezon na szparagi jest krótki, trwa tylko kilka tygodni. Długa jest natomiast lista ich zalet – oprócz tego, że są zdrowe, apetyczne i łatwe w przygotowa

Czytaj dalej
Udostępnij:

Nietypowe dania kuszą polskie podniebienia

Autor:

O zdrowiu człowieka decyduje wiele czynników, jednym z nich jest odpowiednie odżywianie, które wpływa na zdrowie i samopoczucie. Wartościowe posiłki są niezbędn

Czytaj dalej
Udostępnij:

Wrzuć na luz i… na ruszt - rozpoczynamy sezon grillowy

Autor:

Kulinarna uczta na świeżym powietrzu, w otoczeniu zieleni i w doborowym towarzystwie – marzymy o niej już od kilku miesięcy. Zanim jednak skosztujemy pier

Czytaj dalej
Udostępnij:

Indyjskie sposoby na wiosenne przesilenie

Autor:

Z pewnym opóźnieniem wiosna wreszcie zadomowiła się u nas, chyba już na dobre. A wraz z nią uciążliwe objawy wiosennego przesilenia. Bóle głowy, senność, apatia

Czytaj dalej
Udostępnij:

Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku - Biruta Markuza

Autor:

Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku, książka Biruty Markuzy obejmuje kuchnie: chińską, hinduską, indonezyjską, Singapuru (malajską), Sri Lanki, Filipin, Nowej Gwine

Czytaj dalej
Udostępnij:

FAKTY I MITY O MLEKU – czyli sama prawda o nabiale

Autor:

Mleko i jego przetwory zawsze były podstawą codziennej diety. Dostarczają niezastąpionych składników, niezbędnych do prawidłowego wzrostu i rozwoju organizmu, s

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ryby pod lupą

Autor:

Rybie mięso zawiera wiele cennych składników koniecznych dla prawidłowego rozwoju i wzrostu małego organizmu. Jednocześnie posiłek na bazie ryby stanowi duże wy

Czytaj dalej
Udostępnij:

Tajniki tradycyjnej kuchni wietnamskiej

Autor:

Chcesz zrobić wrażenie na gościach? Ugotuj im coś czego się nie spodziewają. Kuchnia wietnamska kusi bogactwem smaków i prostymi przepisami. Jeśli nie chcesz st

Czytaj dalej
Udostępnij:

Tapas, mały kęs dobrej zabawy

Autor:

Legend o powstaniu tapas jest wiele. Jedna z nich głosi, że w XIII wieku, król Kastylii – Alfons X Mądry za pomocą diety składającej się z małych posiłków

Czytaj dalej
Udostępnij:

8 listopada Dzień Zdrowego Śniadania

Autor:

Już w ponad 4300 szkołach podstawowych w Polsce działają Kluby Śniadaniowe, realizując program edukacyjny Śniadanie Daje Moc. Działalność Klubów to nie tylko ws

Czytaj dalej
Udostępnij:

Biała śmierć – sól - czy naprawdę tak potrzebna?

Autor:

W XXI wieku sól można znaleźć prawie wszędzie; jest ona dostępna niemalże w każdym gotowym lub półgotowym produkcie spożywczym, przyzwyczajając konsumentów do s

Czytaj dalej
Udostępnij:

Czy wiesz co pijesz? Poradnik świadomego kawosza

Autor:

Ogromna rozpiętość cen - za małe opakowanie możemy zapłacić w supermarkecie od kilku do kilkudziesięciu złotych. Wybór jest również imponujący, a ceny kuszą i

Czytaj dalej
Udostępnij:

Czym Chata Bogata! – obiad (nie tylko) polski

Autor:

Z kim to się je? Znasz przysłowie Czym chata bogata tym rada? Albo może Gość w dom, Bóg w dom? Te powiedzenia znaczą, że gość jest najważniejszą osobą w domu i

Czytaj dalej
Udostępnij:

Szukaj



Jak bezpiecznie korzystać z solarium?

Autor:

Powszechnie wiadomo jest, że to od słońca pochodzi cała energia tego świata. To promienie słoneczne sprawiają, że mamy więcej siły do działania. W pory roku, ki

Czytaj dalej
Udostępnij:

Swarovski i Gaultier – kreatywne partnerstwo

Autor:

Precyzja wykonania i dbałość o każdy detal, przyciągający wzrok blask i hipnotyzujące kolory – wszystko to sprawia, że kryształy sygnowane logiem Swarovsk

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ogrody wertykalne

Autor:

Pionowe struktury, takie jak altanki, łuki, pergole pomagają stworzyć atmosferę otwartego ogrodu "pokoju" i pozwalają uzyskać więcej prywatności. Mogą

Czytaj dalej
Udostępnij:

Dlaczego warto samodzielnie przygotowywać detale na ślub i wesele?

Autor:

Zorganizowanie idealnego przyjęcia weselnego i uroczystości ślubu wymaga od narzeczonych a często również od rodziców, rodzeństwa czy najbliższych

Czytaj dalej
Udostępnij:

Prawdziwa przyjemność gotowania tylko w najwyższej jakości naczyniach

Autor:

Łączenie różnych aromatów w jedną harmonijną całość to prawdziwa sztuka. Aby skosztować kulinarnych dzieł największych światowych mistrzów

Czytaj dalej
Udostępnij: