Pora na szparagi

Autor:

Sezon na szparagi jest krótki, trwa tylko kilka tygodni. Długa jest natomiast lista ich zalet – oprócz tego, że są zdrowe, apetyczne i łatwe w przygotowa

Czytaj dalej
Udostępnij:

Nietypowe dania kuszą polskie podniebienia

Autor:

O zdrowiu człowieka decyduje wiele czynników, jednym z nich jest odpowiednie odżywianie, które wpływa na zdrowie i samopoczucie. Wartościowe posiłki są niezbędn

Czytaj dalej
Udostępnij:

Wrzuć na luz i… na ruszt - rozpoczynamy sezon grillowy

Autor:

Kulinarna uczta na świeżym powietrzu, w otoczeniu zieleni i w doborowym towarzystwie – marzymy o niej już od kilku miesięcy. Zanim jednak skosztujemy pier

Czytaj dalej
Udostępnij:

Indyjskie sposoby na wiosenne przesilenie

Autor:

Z pewnym opóźnieniem wiosna wreszcie zadomowiła się u nas, chyba już na dobre. A wraz z nią uciążliwe objawy wiosennego przesilenia. Bóle głowy, senność, apatia

Czytaj dalej
Udostępnij:

Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku - Biruta Markuza

Autor:

Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku, książka Biruty Markuzy obejmuje kuchnie: chińską, hinduską, indonezyjską, Singapuru (malajską), Sri Lanki, Filipin, Nowej Gwine

Czytaj dalej
Udostępnij:

FAKTY I MITY O MLEKU – czyli sama prawda o nabiale

Autor:

Mleko i jego przetwory zawsze były podstawą codziennej diety. Dostarczają niezastąpionych składników, niezbędnych do prawidłowego wzrostu i rozwoju organizmu, s

Czytaj dalej
Udostępnij:

Ryby pod lupą

Autor:

Rybie mięso zawiera wiele cennych składników koniecznych dla prawidłowego rozwoju i wzrostu małego organizmu. Jednocześnie posiłek na bazie ryby stanowi duże wy

Czytaj dalej
Udostępnij:

Tajniki tradycyjnej kuchni wietnamskiej

Autor:

Chcesz zrobić wrażenie na gościach? Ugotuj im coś czego się nie spodziewają. Kuchnia wietnamska kusi bogactwem smaków i prostymi przepisami. Jeśli nie chcesz st

Czytaj dalej
Udostępnij:

Tapas, mały kęs dobrej zabawy

Autor:

Legend o powstaniu tapas jest wiele. Jedna z nich głosi, że w XIII wieku, król Kastylii – Alfons X Mądry za pomocą diety składającej się z małych posiłków

Czytaj dalej
Udostępnij:

8 listopada Dzień Zdrowego Śniadania

Autor:

Już w ponad 4300 szkołach podstawowych w Polsce działają Kluby Śniadaniowe, realizując program edukacyjny Śniadanie Daje Moc. Działalność Klubów to nie tylko ws

Czytaj dalej
Udostępnij:

Biała śmierć – sól - czy naprawdę tak potrzebna?

Autor:

W XXI wieku sól można znaleźć prawie wszędzie; jest ona dostępna niemalże w każdym gotowym lub półgotowym produkcie spożywczym, przyzwyczajając konsumentów do s

Czytaj dalej
Udostępnij:

Czy wiesz co pijesz? Poradnik świadomego kawosza

Autor:

Ogromna rozpiętość cen - za małe opakowanie możemy zapłacić w supermarkecie od kilku do kilkudziesięciu złotych. Wybór jest również imponujący, a ceny kuszą i

Czytaj dalej
Udostępnij:

Czym Chata Bogata! – obiad (nie tylko) polski

Autor:

Z kim to się je? Znasz przysłowie Czym chata bogata tym rada? Albo może Gość w dom, Bóg w dom? Te powiedzenia znaczą, że gość jest najważniejszą osobą w domu i

Czytaj dalej
Udostępnij:

Szukaj



Zgaga w ciąży? Wszystkiemu winne hormony!

Autor:

Ponad 50% kobiet w ciąży skarży się na uciążliwą, nieprzemijającą zgagę, czyli refluks żołądkowo-przełykowy, który jest drugą, zaraz po mdłościach, najcz

Czytaj dalej
Udostępnij:

Czy zakup fotelika samochodowego przez Internet jest bezpieczny?

Autor:

Wybór odpowiedniego fotelika samochodowego to bardzo trudne i odpowiedzialne zadanie. Fotelik musi spełniać nasze oczekiwania pod kątem bezpieczeństwa, a

Czytaj dalej
Udostępnij:

4 powody, dla których warto zacząć kupować online

Autor:

Nie kupowałaś nigdy w Internecie? Niezależnie od tego, jaka jest przyczyna twojej niechęci do zakupów w sieci, czas to zmienić! Oto 4 powody, dla kt&oacu

Czytaj dalej
Udostępnij:

Karnawałowe szpilki w stylu Lorbilu

Autor:

Karnawałowy czas kojarzy się przede wszystkim z hucznymi przyjęciami i tanecznymi imprezami. To nieprzespane noce i mnóstwo dobrej zabawy. Jak sprawić, aby te n

Czytaj dalej
Udostępnij:

Łóżka bukowe - szlachetność i piękno

Autor:

Twarde, solidne drewno, odporne na zarysowania i uszkodzenia mechaniczne, nie odkształca się i nie deformuje nawet po wieloletnim użytkowaniu. Cud natury? Nie,

Czytaj dalej
Udostępnij: