Ilość porcji dla 4-6 osób. Czas przygotowania wynosi 2 godziny.

Niezbędne składniki:

300 g schabu bez kości
2 polędwiczki wieprzowe
100 g wątróbek drobiowych
50 g włoskich orzechów
1 cebula
2 jaja

Przyprawy KAMIS:
2 łyżeczki Majeranku
1 łyżeczka Gałki muszkatołowej
Przyprawa „Schab pieczony z żurawiną”
Pieprz czarny mielony
Sól morska w młynku

Sposób przygotowania:

Schab pokroić na plastry, rozbić tłuczkiem, dokładnie oprószyć przyprawą Schab pieczony z żurawiną. Tak przygotowany schab włożyć do podłużnej formy. Polędwiczkę zmielić dwukrotnie dodać orzechy, pokrojone w kostkę wątróbki, podsmażoną cebulę, jaja, pozostałe przyprawy. Całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę, którą należy umieścić w formie ze schabem. Dobrze ubić, piec 1 godz. w temp. 170 st. 


Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku