Ilość porcji dla 4 osób. Czas przygotowania wynosi 25 minut.

Niezbędne składniki:

500 g filetów z sandacza
1 szalotka
50 g przecieru ze szczawiu
200 ml śmietanki 30%
2 jaja ugotowane na twardo
1 łyżka masła

Przyprawy KAMIS:
1 łyżeczka Majeranku
Pieprz biały mielony
Sól morska w młynku

Sposób przygotowania:

Sandacza oprószyć majerankiem, pieprzem, solÄ…, obsmażyć na patelni, wstawić do piekarnika na okoÅ‚o 12 minut w temp. 140 st. SzalotkÄ™ podsmażyć na maÅ›le, dodać przecier ze szczawiu, podsmażyć, wlać Å›mietankÄ™, gotować kilka minut, doprawić do smaku. Sandacza podawać z sosem oraz wiórkami ugotowanego na twardo jaja. 


Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii ma szczawiówka

Wersja do druku