Surówka z kabaczka i czosnku
1 kabaczek (ok. 30dag)
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka musztardy
3 łyżki oleju
2 łyżki posiekanej natki pietruszki (lub rzeżuchy)
1 jako
1 pomidor
sól, pieprz
Jajko gotujemy na twardo. Kabaczek umyć, obrać ze skóry, przekroić na pół i usunąć nasiona. Tak przygotowanego kabaczka kroimy n bardzo cienkie plastry (przydatna może być elektryczna krajalnica). Dodać drobnie pokrojoną cebulę. Rozetrzeć czosnek a następnie należy go wymieszać z olejem i musztardą, dodać zieleninę doprawić solą i pieprzem. Posiekanego kabaczka przekładamy na półmisek i polewamy sosem . Dekorujemy pokrojonym pomidorem oraz drobnie posiekanym jajkiem.
Smacznego!
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Kolekcja Ipanema Sempre Nova już dostępna w Polsce
Kolumbijska artystka i bizneswoman, Shakira, została nową ambasadorką brazylijskiej marki obuwia Ipanema i twarzą wyjątkowej kampanii kolekcji Ipanema Semp
Syfon do umywalki - jaki kolor wybrać? Krótki poradnik.
Wbrew pozorom syfon do umywalki nie jest wyłącznie elementem użytkowym wnętrza łazienkowego. Współczesne syfony są produkowane w taki sposób, aby preze
Czy pies będzie pasował do naszej rodziny?
Coraz więcej osób decyduje się na posiadanie psa. To ciekawy pomysł dla całej rodziny - pies z pewnością szybko stanie się niezwykle ważnym członkiem
Rozmowa z Mecenasem na temat prowadzenia postępowania o rozwód
W dzisiejszym wywiadzie rozmawiamy z Mecenasem Marcinem Grabowskim, doświadczonym prawnikiem specjalizującym się w prawie rodzinnym i sprawach rozwodowych w
Jak jogurty bez dodatku cukru mogą wspomóc Twoją dietę?
Czy zastanawiałeś się, jakie korzyści mogą płynąć z ograniczenia spożycia cukru? Przekonaj się, dlaczego warto sięgnąć po produkty bez cukru, jak z