Jest to bardzo smaczna i bogata w witaminy surówka, a sos tu użyty nie jest tuczący. Składniki

1 kabaczek (ok. 30dag)
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka musztardy
3 łyżki oleju
2 łyżki posiekanej natki pietruszki (lub rzeżuchy)
1 jako
1 pomidor
sól, pieprz

Jajko gotujemy na twardo. Kabaczek umyć, obrać ze skóry, przekroić na pół i usunąć nasiona. Tak przygotowanego kabaczka kroimy n bardzo cienkie plastry (przydatna może być elektryczna krajalnica). Dodać drobnie pokrojoną cebulę. Rozetrzeć czosnek a następnie należy go wymieszać z olejem i musztardą, dodać zieleninę doprawić solą i pieprzem. Posiekanego kabaczka przekładamy na półmisek i polewamy sosem . Dekorujemy pokrojonym pomidorem oraz drobnie posiekanym jajkiem.

Smacznego!

Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku