Filety Å›ledziowe a’la Matjas w oleju to propozycja dla miÅ‚oÅ›ników tradycyjnych Å›wiÄ…tecznych przysmaków. Filety marki Lisner sÅ‚ynÄ… z doskonaÅ‚ej jakoÅ›ci, o której Å›wiadczÄ… sprawdzona receptura i znany, wyjÄ…tkowy smak. W poÅ‚Ä…czeniu z wybranymi przyprawami, np. pieprzem cytrynowym, stanowiÄ… wybornÄ… pozycjÄ™ na uroczystym stole.

Składniki:

8 filetów śledziowych Matjas Lisner,

4 średnie cebule,

2 szklanki oleju,

Pieprz cytrynowy KAMIS

Przygotowanie:

Filety wymoczyć w zimnej wodzie (przez ok. 1 godzinę). Następnie pokroić w romby o długości ok. 5 cm. Cebule drobno posiekać, przelać na sicie wrzątkiem, ostudzić. W naczyniu ułożyć na przemian śledzie posypane pieprzem cytrynowym i cebulę. Zalać olejem. Odstawić w chłodne miejsce na min. 24 godziny.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii ma dorsz filet w panierce

Wersja do druku