Filety śledziowe a’la Matjas w oleju to propozycja dla miłośników tradycyjnych świątecznych przysmaków. Filety marki Lisner słyną z doskonałej jakości, o której świadczą sprawdzona receptura i znany, wyjątkowy smak. W połączeniu z wybranymi przyprawami, np. pieprzem cytrynowym, stanowią wyborną pozycję na uroczystym stole.

Składniki:

8 filetów śledziowych Matjas Lisner,

4 średnie cebule,

2 szklanki oleju,

Pieprz cytrynowy KAMIS

Przygotowanie:

Filety wymoczyć w zimnej wodzie (przez ok. 1 godzinę). Następnie pokroić w romby o długości ok. 5 cm. Cebule drobno posiekać, przelać na sicie wrzątkiem, ostudzić. W naczyniu ułożyć na przemian śledzie posypane pieprzem cytrynowym i cebulę. Zalać olejem. Odstawić w chłodne miejsce na min. 24 godziny.



Podobne artykuły: