Przygotowania do Świąt Bożego Narodzenia to czas kiedy w kuchni wszystko wre. Dosłownie. Jak sprawić, by zapach Świąt kojarzył się tylko przyjemnie? Zainwestować w dobry okap.
Groch z kapustą, karp, mak, piernik – to aromaty, które jednoznacznie kojarzą się z wigilijnym stołem i to dzięki nim Święta nabierają magii. Jednak każda pani domu wie, że ich połączenie podczas gotowania już niekoniecznie musi sprawiać przyjemność domownikom. W tej sytuacji nieodzowny staje się okap - najlepiej taki, który nie zagłuszy dźwięków kolęd.

– Obecnie możliwości technologiczne są tak duże, że używanie okapu nie musi oznaczać wyboru pomiędzy czystym powietrzem a ciszą podczas przygotowywania posiłków – mówi Jarosław Matys z firmy Franke Polska, producenta systemów kuchennych – Mam na myśli technologię Silence Key, którą śmiało możemy nazwać rewolucyjną. W pomieszczeniu musielibyśmy umieścić aż 16 tych nowoczesnych okapów aby głośność ich pracy była równa tej, którą generuje urządzenie starszego typu o podobnej mocy.

Co to oznacza dla zwykłego użytkownika? To, że podczas pracy okapu można swobodnie rozmawiać, słuchać muzyki i nie martwić się, że zbyt głośne urządzenie przeszkadza innym domownikom. A jak wiadomo, podczas świątecznej krzątaniny cisza i spokój są nam potrzebne.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Ile kalorii ma kapuśniak

Wersja do druku