Sandacz w śmietanie z lodami pistacjowymi
Dla czterech osób:
800g sandacza
8 ziemniaków
1 mała dynia
4 gałki pistacjowych lodów Mövenpick (ok. 320 ml)
200 ml wywaru rybnego
śmietana, masło
koperek
sól, pieprz
Przygotowanie:
Pokrojone na plastry ziemniaki delikatnie podsmaż na maśle i oliwie z oliwek oraz przypraw solą i pieprzem. Do 200 ml wywaru rybnego dolej śmietanę, dopraw solą i pieprzem, a następnie zagęść masłem i całość podgrzej. Pokrojoną w kostkę dynię ugotuj w posolonej wodzie. Sandacza posól i smaż na patelni na oliwie i maśle aż zmięknie.
Sposób podania:
Sandacza polej przygotowanym sosem. Obok połóż jedną gałkę pistacjowych lodów Mövenpick. Podaj z ziemniakami, dynią i całość udekoruj koperkiem.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii ma kapusta z ziemniakamiWersja do druku
Szukaj
Make-up no make-up trendem wiosny Pielęgnacja i makijaż w duecie
Wiosna to czas, gdy na scenę wkraczają nowe makijażowe trendy. W tym roku jednym z kluczowych stylów makijażu jest make-up no make-up. Kosmetolodzy p
Suche szampony do włosów Jantar
Kosmetyków do pielęgnacji włosów od marki Jantar®, inspirowanych bogactwem natury, nie trzeba nikomu przedstawiać. To właśnie one są opr
Jak stworzyć kuchnię dopasowaną do Twoich potrzeb?
Marzenie o idealnej kuchni, dopasowanej do naszych potrzeb i stylu życia, może stać się rzeczywistością dzięki odpowiedniemu projektowaniu i planowaniu.
Ponowne Odkrywanie Młodości: Lifting Twarzy dla Pewnej Siebie, Promiennej Ciebie
W dzisiejszym szybko zmieniającym się świecie wygląd ma niebagatelne znaczenie. W związku z tym, wiele osób poszukuje sposobów na zachowanie
Najbardziej wpływowe kobiety polskiego sportu
Z roku na rok znacząco wzrasta pozycja kobiet w polskim sporcie. Przedstawicielki płci pięknej doskonale radzą sobie w różnych dyscyplinach, czego d