Przepis dla 2 osób. Czas przygotowania wynosi 30 minut.

Niezbędne składniki:

Avocado, 1 szt.
Cebula, 1 szt.
Pomidor, 1 szt.
Sok z limonki, 2 łyżki
Czosnek, 1 ząbek
Jaja, 2 szt.
Mąka pszenna, 100g
Mąka kukurydziana, 100g
Woda, 200ml
Kukurydza, 1/3 puszki
Proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
Indyk filet, 200g
Papryka mix, 3 szt.
Oliwa, 4 łyżki

Przyprawy KAMIS:
Przyprawa kuchni meksykańskiej
Papryka Ostra
Pieprz Czarny mielony
Sól morska w młynku

Mąkę, jaja, wodę wyrobić na jednolitą masę, dodać posiekaną kukurydzę, proszek do pieczenia, doprawić papryką, pieprzem i solą. Z tak przygotowanego ciasta smażyć okrągłe placki. Indyka oprószyć Przyprawą Kuchni Meksykańskiej, posmarować oliwą, obsmażyć, dodać pokrojoną w piórka cebulę i paski papryki, całość dusić kilka minut.

Sos guacamole: Avocado rozgnieść widelcem, dodać czosnek, pokrojoną cebulkę, pomidory, sok z limonki, doprawić do smaku papryką ostrą i solą.



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku