Tricolor – ajerkoniak, kawa i lody
Włączając je do naszej diety nie powinniśmy obawiać się wychłodzenia organizmu spowodowanego spożyciem lodów. Zdaniem ekspertów prawdopodobieństwo przeziębienia i bólu gardła wywołanego jedzeniem lodów w zimie jest mniejsze niż latem. Lody można jeść bez obaw przez cały rok!
Przepis dla 2 dorosłych osób.
Składniki:
8 cl ajerkoniaku
8 cl świeżo zaparzonej mocnej kawy
2 gaÅ‚ki lodów Carte d’Or Advokat
Wykonanie:
Ajerkoniak rozlać do dwóch kieliszków lub małych szklanek. Po ściance kieliszka nalać delikatnie gorącą kawę, tak aby nie zmieszać od razu ajerkoniaku z kawą, dodać lody i od razu podawać.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Jakie gadżety reklamowe na targi?
Targi handlowe stanowią istotną platformę dla firm, aby promować swoje produkty i usługi, nawiązywać kontakty biznesowe oraz budować swoją markę. Jedn
Glinka kosmetyczna - dlaczego warto wykorzystywać ten składnik?
Glinki kosmetyczne, stosowane już w starożytnoÅ›ci, zapewniaÅ‚y piÄ™knÄ… skórÄ™ i gÅ‚adkie ciaÅ‚o zarówno kobietom, jak i mężczyznom. W skÅ‚adzie znajdujÄ
Produkty Danio – rozkoszna kremowość w kubeczku, saszetce lub butelce
Coraz wiÄ™cej osób zwraca uwagÄ™ nie tylko na smak, ale również na jakość i wartość odżywczÄ… produktów spożywczych. Producenci żyw
Medycyna estetyczna - poznaj kilka przykładowych zabiegów
Dla niektórych osób wyglÄ…d zewnÄ™trzny odgrywa znaczÄ…cÄ… rolÄ™ w życiu spoÅ‚ecznym oraz zawodowym. Dążenie do ideaÅ‚u piÄ™kna skÅ‚ania wiele
Kolekcja Ipanema Sempre Nova już dostępna w Polsce
Kolumbijska artystka i bizneswoman, Shakira, została nową ambasadorką brazylijskiej marki obuwia Ipanema i twarzą wyjątkowej kampanii kolekcji Ipanema Semp