Masy krówkowe w trzech wariantach smakowych: kajmakowym, orzechowym i kokosowym, są produktem całkowicie naturalnym - nie zawierają konserwantów, stanowiąc zdrowy i niezastąpiony dodatek do ciast i deserów.

Są pakowane w wygodne puszki (400 g), z systemem otwierania easy open. Bogactwo smaków pozwala na różnorodne zastosowanie – od nadzienia do ciast, babeczek czy rogalików, po kusząco smaczny dodatek do lodów czy legumin. Po otwarciu są od razu gotowe do użycia – nie wymagają kilkugodzinnego gotowania, co na pewno ucieszy nie jedną gospodynię. Na wypadek niezapowiedzianych gości warto mieć w zapasie puszkę masy krówkowej i na przykład paczkę babeczek. Przygotowanie pysznego deseru trwa 3 minuty, zjedzenie go jeszcze krócej, ale wspomnienia fantastycznego smaku pozostaną na długo.


W odróżnieniu od masy makowej, która jest kupowana głównie przed świętami, masy krówkowe można wykorzystywać przez cały rok, oszczędzając czas i pieniądze, a jednocześnie zbierając komplementy i zdobywając miano doskonałej pani domu. Firma Bakalland – producent wysokiej jakości produktów -  poleca swoje masy do całorocznych deserów – na imieniny, urodziny, czy kinderbale; jako doskonały dodatek do wafli, lodów, ciast – podawane zarówno na zimno jak i do zapieczenia.





Karmelowy przekładaniec – znany jako „3Bit”

Składniki:
1 puszka masy krówkowej Bakalland
2 szklanki mleka
1 szklanka mąki pszennej
5 żółtek
cukier waniliowy
0,5 szklanki cukru
8 paczek herbatników
0,5 litra śmietanki 30%
2 łyżki cukru pudru
2 opakowania śmietanki fix

Sposób przygotowania:
Masa budyniowa: Zmiksować żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę i 0,5 szklanki mleka. Wlać do gotującej się reszty mleka i postępować jak przy gotowaniu budyniu. Do gorącego budyniu wmieszać kostkę margaryny. Herbatniki wyłożyć na blachę, wyłożyć masą krówkową, położyć kolejną warstwę herbatników, na to wylać gorącą masę budyniową. Odczekać aż masa budyniowa ostygnie i wyłożyć na wierzch ubitą z cukrem i fixami śmietankę. Przykryć trzecią warstwą herbatników. Następnie masa krówkowa i kolejna warstwa herbatników. Całość można obsypać startą gorzką czekoladą lub oblać polewą czekoladową.  Schłodzić w lodówce.

Karmelowe pyszności

Składniki:
1 opakowanie świeżych wafli
1 puszka masy krówkowej Bakalland (smak wg uznania)

Sposób przygotowania:
Wyłożyć wafle na blachę, posmarować je wybranym smakiem masy (jedną warstwę można przełożyć powidłami). Wafel posmarowany powidłami ułożyć przodem do wafla posmarowanego masą, a nie do suchej strony następnego wafla. Powidła nie połączą bowiem wafli tak jak masa. Czynność powtórzyć kilkakrotnie. Całość pociąć na mniejsze kawałki.

Życzymy smacznego!



Podobne artykuły: