Papryka w zalewie czosnkowej
Papryka (4-5 dużych sztuk)
Czosnek (ilość w zależności od upodobań)
Przyprawy sól, pieprz, curry (odrobina) , Tabasco w wersji pikantnej
Olej
Papryki myjemy, kroimy na spore podłużne kawałki. Odcinamy białe kawałki ze środka oczywiście wraz z pestkami. Następnie paprykę dusimy, do czasu aż będzie miękka, w bulionie. Możemy także podsmażyć paprykę (jest wtedy bardziej krucha i smakuję wyśmienicie) w szczególności gdy użyjemy oliwy z oliwek. W czasie przygotowywania papryki kroimy czosnek na drobne kawałki. Lepiej go pokroić niż wyciskać daje wtedy lepszy aromat. Gdy papryka jest już miękka wkładamy wszystko do jednego garnka, dokładnie mieszamy i lekko podgrzewamy. W wersji "na ostro" dodajmy Tabasco. Oczywiście potrawę można wzbogacić o inne składniki np. drobno pokrojoną podsmażoną cebulę.
Smacznego!
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Jakie gadżety reklamowe na targi?
Targi handlowe stanowią istotną platformę dla firm, aby promować swoje produkty i usługi, nawiązywać kontakty biznesowe oraz budować swoją markę. Jedn
Glinka kosmetyczna - dlaczego warto wykorzystywać ten składnik?
Glinki kosmetyczne, stosowane już w starożytnoÅ›ci, zapewniaÅ‚y piÄ™knÄ… skórÄ™ i gÅ‚adkie ciaÅ‚o zarówno kobietom, jak i mężczyznom. W skÅ‚adzie znajdujÄ
Produkty Danio – rozkoszna kremowość w kubeczku, saszetce lub butelce
Coraz wiÄ™cej osób zwraca uwagÄ™ nie tylko na smak, ale również na jakość i wartość odżywczÄ… produktów spożywczych. Producenci żyw
Medycyna estetyczna - poznaj kilka przykładowych zabiegów
Dla niektórych osób wyglÄ…d zewnÄ™trzny odgrywa znaczÄ…cÄ… rolÄ™ w życiu spoÅ‚ecznym oraz zawodowym. Dążenie do ideaÅ‚u piÄ™kna skÅ‚ania wiele
Kolekcja Ipanema Sempre Nova już dostępna w Polsce
Kolumbijska artystka i bizneswoman, Shakira, została nową ambasadorką brazylijskiej marki obuwia Ipanema i twarzą wyjątkowej kampanii kolekcji Ipanema Semp