Uwielbiasz wakacyjne grillowanie? Rytuał rozpalania grilla, rozmowy z przyjaciółmi, krzątaninę całej rodziny i - co najważniejsze- smakowite i niepowtarzalnie aromatyczne jedzenie. Lurpak Duńskie Masło Czosnkowe powstało właśnie po to aby wydobyć pełnię smaku z grillowanych potraw.

Lurpak to pełne duńskie masło z prawdziwej śmietanki, wzbogacone dodatkiem świeżego czosnku i soli - a wszystko to w dobrze dobranych proporcjach. Masło ma gładką, śmietankową konsystencję, w której łatwo wyczuć drobiny czosnku. Lekko słonawe i pikantne w smaku, nie zawiera żadnych sztucznych składników. Jeśli uwielbiasz smak czosnku, lecz nie przepadasz za jego obieraniem z łupin i siekaniem- Lurpak czosnkowe to idealna propozycja dla Ciebie. Koniec z rozsypanymi suchymi łupinami i intensywnym zapachem na dłoniach. Teraz wystarczy odkroić plaster masła z wygodnej kostki i dodać do potrawy. Lurpak czosnkowe nadaje się do smarowania pieczywa, ale przede wszystkim jako aromatyczny, pyszny dodatek do gorących potraw typu gotowane warzywa, makarony, pieczenie czy tosty. Masło czosnkowe Lurpak polecane jest w szczególności jako niebanalny dodatek do potraw grillowych.

Grillowanie z klasą
W słoneczne dni i ciepłe wieczory- aż żal siedzieć w domu! Zaprośmy więc rodzinę i przyjaciół na grilla. Wypad na działkę albo za miasto a może po prostu wspólny wieczór w ogrodzie? Z Lurpak odkryjesz bogactwo nietuzinkowych potraw z grilla i zabłyśniesz w towarzystwie inwencją kulinarną!
Wystarczy odrobina Lurpak czosnkowego by grillować plastry cukinii, bakłażana czy cząstki dojrzałych pomidorów. Lurpak pozwoli warzywom przyrumienić się i nada im wyrazisty aromat. Zwykłe bagietki posmarowane Lurpak czosnkowym i opieczone na grillu zamienią się w pieczywo czosnkowe- smakowity, chrupiący dodatek do sałatek i mięs. Gorące krewetki królewskie wprost z grilla, obtoczone w topiącym się maśle Lurpak czosnkowym w mgnieniu oka nabiorą aromatu. Skrop je odrobiną soku z cytryny i gotowe!



Grillowany pstrąg z Lurpak czosnkowym
Latem świeże ryby smakują wyjątkowo. Warto skusić się na szlachetnego pstrąga- smakołyk dla najbardziej wybrednych amatorów grilla.
Do umytej i wypatroszonej ryby wkładamy kawałki masła Lurpak czosnkowego. Dla smaku możemy dodać także soczyste plastry cytryny. Pstrąga w całości zamykamy w specjalnej siatce do grillowania. Dzięki niej delikatna ryba nie rozpadnie się, będzie jędrna i równomiernie opieczona. Lurpak czosnkowe podkreśli subtelny smak białego mięsa i ożywi go słonawą, pikantną nutką. A wszystko to w idealnych, wywarzonych proporcjach…

Lurpak Duńskie Masło Czosnkowe
Cena:
125 g- około 3,99 zł

Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Bajgiel z sezamem kcal

Wersja do druku