Ilość dla 8-10 osób. Czas przygotowania wynosi 90 min.
Niezbędne składniki:
Ciasto fyllo (produkt gotowy), 800g
Masło, 200g
Cukier, 100g
Mleko, 700 ml
Kasza manna, 200g
Jaja, 5 szt.
Wanilia laska, Kamis Spécialité, 1 szt.

Mleko zagotować z przeciÄ™tÄ… wzdÅ‚uż laskÄ… wanilii, przecedzić. RozpuÅ›cić w nim cukier, dodać powoli kaszÄ™, mieszajÄ…c by nie powstaÅ‚y grudki. Lekko wystudzić, dodać ubite jaja. Na blachÄ™, polanÄ… poÅ‚owÄ… stopionego masÅ‚a, wyÅ‚ożyć ½ ciasta fyllo. NastÄ™pnie naÅ‚ożyć masÄ™ waniliowÄ…-mlecznÄ…, nakryć druga warstwÄ… ciasta i posmarować stopionym masÅ‚em. Piec okoÅ‚o 1 godz. w temp. 180 stopni.


Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Kasza kalorie po ugotowaniu

Wersja do druku