Suflet orzechowo-miodowy
Mąka, 250g
Jaja, 2 szt.
Oliwa z oliwek, 1 łyżka
Migdały, 75g
Orzechy włoskie, 75g
Masło stopione, 150g
Miód, 250g
Sok z cytryny, 50 ml
Cynamon mielony Kamis .
Z mąki, jaj, oliwy wyrobić ciasto, schłodzić je w lodówce przez ok. 1/2 godz. Ciasto podzielić na 6 części, każdą rozwałkować. Formę do pieczenia wysmarować częścią masła. Następnie wyłożyć pierwszą warstwą ciasta, posmarować masłem, posypać orzechami, migdałami i delikatnie cynamonem. W taki sam sposób układać kolejne warstwy ciasta, przekładając je identycznie jak pierwszą. Na koniec ciasto posmarować masłem. Piec w temp. 180 st. około 45 min. Podawać ciasto polane rozgrzanym miodem z sokiem z cytryny.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Kolekcja Ipanema Sempre Nova już dostępna w Polsce
Kolumbijska artystka i bizneswoman, Shakira, została nową ambasadorką brazylijskiej marki obuwia Ipanema i twarzą wyjątkowej kampanii kolekcji Ipanema Semp
Syfon do umywalki - jaki kolor wybrać? Krótki poradnik.
Wbrew pozorom syfon do umywalki nie jest wyłącznie elementem użytkowym wnętrza łazienkowego. Współczesne syfony są produkowane w taki sposób, aby preze
Czy pies będzie pasował do naszej rodziny?
Coraz więcej osób decyduje się na posiadanie psa. To ciekawy pomysł dla całej rodziny - pies z pewnością szybko stanie się niezwykle ważnym członkiem
Rozmowa z Mecenasem na temat prowadzenia postępowania o rozwód
W dzisiejszym wywiadzie rozmawiamy z Mecenasem Marcinem Grabowskim, doświadczonym prawnikiem specjalizującym się w prawie rodzinnym i sprawach rozwodowych w
Jak jogurty bez dodatku cukru mogą wspomóc Twoją dietę?
Czy zastanawiałeś się, jakie korzyści mogą płynąć z ograniczenia spożycia cukru? Przekonaj się, dlaczego warto sięgnąć po produkty bez cukru, jak z