Wielkanocna zupa chrzanowa
Szponder wołowy, 1 kg
Seler, 1/2 szt.
Pietruszka, 2 szt.
Chrzan korzeń, 1 szt.
Cebula, 1 szt.
Śmietana, 200ml
Chrzan tarty, 100ml
Ziemniaki, 300g
Przyprawy Kamis:
Liść laurowy, 3-5 szt.
Ziele angielskie, 5 szt.
Czosnek w płatkach
Sól Morska w młynku
Szponder wołowy zalać wodą, dodać włoszczyznę, cebulę, korzeń chrzanu, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek. Gotować na małym ogniu około 90 min. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Pod koniec gotowania dodać śmietanę, tarty chrzan, doprawić do smaku. Podawać z kawałkami wołowiny.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Bryzol wołowy Jakubiaknauka angielskiego
Wersja do druku
Szukaj
Kolekcja Ipanema Sempre Nova już dostępna w Polsce
Kolumbijska artystka i bizneswoman, Shakira, została nową ambasadorką brazylijskiej marki obuwia Ipanema i twarzą wyjątkowej kampanii kolekcji Ipanema Semp
Syfon do umywalki - jaki kolor wybrać? Krótki poradnik.
Wbrew pozorom syfon do umywalki nie jest wyłącznie elementem użytkowym wnętrza łazienkowego. Współczesne syfony są produkowane w taki sposób, aby preze
Czy pies będzie pasował do naszej rodziny?
Coraz więcej osób decyduje się na posiadanie psa. To ciekawy pomysł dla całej rodziny - pies z pewnością szybko stanie się niezwykle ważnym członkiem
Rozmowa z Mecenasem na temat prowadzenia postępowania o rozwód
W dzisiejszym wywiadzie rozmawiamy z Mecenasem Marcinem Grabowskim, doświadczonym prawnikiem specjalizującym się w prawie rodzinnym i sprawach rozwodowych w
Jak jogurty bez dodatku cukru mogą wspomóc Twoją dietę?
Czy zastanawiałeś się, jakie korzyści mogą płynąć z ograniczenia spożycia cukru? Przekonaj się, dlaczego warto sięgnąć po produkty bez cukru, jak z