Ilość dla 4-6 osób. Czas przygotowania wynosi 2 godziny.
Niezbędne składniki:
Szponder wołowy, 1 kg
Seler, 1/2 szt.
Pietruszka, 2 szt.
Chrzan korzeń, 1 szt.
Cebula, 1 szt.
Śmietana, 200ml
Chrzan tarty, 100ml
Ziemniaki, 300g

Przyprawy Kamis:

Liść laurowy, 3-5 szt.
Ziele angielskie, 5 szt.
Czosnek w płatkach
Sól Morska w młynku

Szponder wołowy zalać wodą, dodać włoszczyznę, cebulę, korzeń chrzanu, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek. Gotować na małym ogniu około 90 min. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Pod koniec gotowania dodać śmietanę, tarty chrzan, doprawić do smaku. Podawać z kawałkami wołowiny.


Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

Bryzol wołowy Jakubiak
nauka angielskiego

Wersja do druku