Roszponka z boczkiem i pieczarkami
Składniki:
• 200g roszponki
• 150g wędzonego boczku
• 250g pieczarek
• 2 łyżki oleju rzepakowego
• 2-3 łyżki oliwy z oliwek
• 1-2 łyżki octu balsamicznego Kamis
• 1-2 łyżki octu winnego z czerwonego wina Kamis
• Sól morska z pieprzem - młynek Kamis
Boczek pokroić w drobna kostkę i usmażyć (nie dodając tłuszczu) na chrupko. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, wrzucić pokrojone na ćwiartki pieczarki, krótko obsmażyć, podlać octem balsamicznym i przykryć. Dusić 1 minutę a następnie ostudzić.
Oliwę wymieszać z octem winnym i przyprawić Solą morską z pieprzem w młynku.
Roszponkę włożyć do miski, dodać pieczarki, boczek, polać sosem i wymieszać. Od razu podawać.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Kolekcja Ipanema Sempre Nova już dostępna w Polsce
Kolumbijska artystka i bizneswoman, Shakira, została nową ambasadorką brazylijskiej marki obuwia Ipanema i twarzą wyjątkowej kampanii kolekcji Ipanema Semp
Syfon do umywalki - jaki kolor wybrać? Krótki poradnik.
Wbrew pozorom syfon do umywalki nie jest wyłącznie elementem użytkowym wnętrza łazienkowego. Współczesne syfony są produkowane w taki sposób, aby preze
Czy pies będzie pasował do naszej rodziny?
Coraz więcej osób decyduje się na posiadanie psa. To ciekawy pomysł dla całej rodziny - pies z pewnością szybko stanie się niezwykle ważnym członkiem
Rozmowa z Mecenasem na temat prowadzenia postępowania o rozwód
W dzisiejszym wywiadzie rozmawiamy z Mecenasem Marcinem Grabowskim, doświadczonym prawnikiem specjalizującym się w prawie rodzinnym i sprawach rozwodowych w
Jak jogurty bez dodatku cukru mogą wspomóc Twoją dietę?
Czy zastanawiałeś się, jakie korzyści mogą płynąć z ograniczenia spożycia cukru? Przekonaj się, dlaczego warto sięgnąć po produkty bez cukru, jak z