Przedstawiamy przepis na tradycyjną sałatkę ze śledzi z czerwoną fasolą.Ilość dla 4-6 osób. Czas przygotowania wynosi 1 godz.

Składniki:

Filety śledziowe 500g
Czerwona fasola w zalewie 1 puszka
Ziemniaki 250g
Korniszony 150g
Cebula czerwona 2 szt
Jogurt naturalny lub majonez 5-7 łyżek

Przyprawy Kamis:

Sól morska w młynku
Gałka muszkatołowa mielona
Pieprz ziołowy
Pieprz cytrynowy

Ziemniaki ugotować w Å‚upinach, wystudzić, obrać. Åšledzie namoczyć, odsÄ…czyć, pokroić w grube czÄ…stki, dodać pokrojone w kostkÄ™ ziemniaki, korniszony, pokrojonÄ… w drobnÄ… kosteczkÄ™ cebulÄ™ i czerwonÄ… fasolÄ™. Dodać majonez lub jogurt, doprawić solÄ…, gaÅ‚kÄ…, pieprzem cytrynowym i zioÅ‚owym.  



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku