Soczyste pomidory bez skórki od Podravki
Chorwackie Pomidory całe bez skórki to najwyższej jakości półprodukt, pozwalający szybko i z łatwością przygotować ulubione dania. Można ich używać do przyrządzania potraw kuchni włoskiej, meksykańskiej, greckiej, tureckiej, polskiej i … właściwie każdej innej. Jednak najczęściej stosowane są jako baza sosów do makaronów, lasagne, leczo, pizzy, czy drobnych przekąsek. Niektórzy wykorzystują je także jako składnik wybornej jajecznicy oraz sałatek. Soczystość i znakomity aromat Pomidorów całych bez skórki powoduje, że w okresie jesienno – zimowym mogą one zastąpić świeże owoce. Ponieważ są obrane ze skórki doskonale sprawdzają się wówczas, gdy na przygotowanie dania mamy naprawdę mało czasu.
Niska wartość energetyczna oraz wyjątkowe walory odżywcze pomidorów sprawiają, iż nowy produkt Podravki zainteresuje także osoby dbające o linię. Pomidory całe bez skórki są przede wszystkim bogatym źródłem błonnika i naturalnego przeciwutleniacza - likopenu. Ponadto, zawierają witaminę A, C i E, witaminy z grupy B oraz mikroelementy takie, jak żelazo, magnez, potas i wapń.
Aromatyczny zapach i soczysty smak pomidora, stanowiącego bazę wielu włoskich potraw, przyczynił się do rozpowszechnienia go na całym świecie. Dzięki wszechstronnemu zastosowaniu oraz walorom odżywczym, od setek lat uznawany jest za niezastąpiony element zdrowej diety.
Pomidory całe bez skórki firmy Podravka będą oferowane w 400 g puszkach w cenie ok. 2,50 zł/opakowanie. Od października 2008 r. będą dostępne w sklepach detalicznych w całym kraju.
Smakoszom, którzy chcieliby wypróbować danie bazujące na najlepszych, aromatycznych pomidorach polecamy Salsę na ostro. W przepisie tym, dla naszej uciechy zaprzyjaźniły się Pomidory całe bez skórki z białym winem, oliwą, bazylią czosnkiem i cebulą.... A żeby salsa nabrała ostrości, do składników dołączyła również Vegeta Pikantna. Dla końcowego efektu można zetrzeć parmezan i posypać po wierzchu. Podawać z winem.
Salsa na ostro
Składniki na 4 porcje:
800 g Pomidorów całych bez skórki Podravka
2 łyżki oliwy
50 g cebuli
1 ząbek czosnku
1 łyżka posiekanej bazylii
1 łyżka Vegety Pikantnej
50 ml białego wina
Przygotowanie: Na oliwie podsmażyć posiekaną cebulę, dodać wyciśnięty czosnek, rozdrobnione pomidory i Vegetę pikantną. Dusić na wolnym ogniu 15 minut. Gotować, stopniowo dolewając wody, aż potrawa osiągnie pożądaną gęstość. Gotową salsę posypać świeżą bazylią.
Serwowanie: Ciepłą salsę można podawać z kopytkami, spaghetti lub z innego rodzaju kluskami.
Rada: niewykorzystaną ilość salsy można zamrozić.
Składniki odżywcze dla jednej porcji Salsy na ostro:
• białko - 8,37 g
• węglowodany - 44,28 g
• błonnik - 9,35 g
• tłuszcze - 7,99 g
• cholesterol - 0,00 mg
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Ile kalorii ma ryba w sosie pomidorowym z puszkiIle kalorii mają kopytka z masłem
Wersja do druku
Szukaj
Kolekcja Ipanema Sempre Nova już dostępna w Polsce
Kolumbijska artystka i bizneswoman, Shakira, została nową ambasadorką brazylijskiej marki obuwia Ipanema i twarzą wyjątkowej kampanii kolekcji Ipanema Semp
Syfon do umywalki - jaki kolor wybrać? Krótki poradnik.
Wbrew pozorom syfon do umywalki nie jest wyłącznie elementem użytkowym wnętrza łazienkowego. Współczesne syfony są produkowane w taki sposób, aby preze
Czy pies będzie pasował do naszej rodziny?
Coraz więcej osób decyduje się na posiadanie psa. To ciekawy pomysł dla całej rodziny - pies z pewnością szybko stanie się niezwykle ważnym członkiem
Rozmowa z Mecenasem na temat prowadzenia postępowania o rozwód
W dzisiejszym wywiadzie rozmawiamy z Mecenasem Marcinem Grabowskim, doświadczonym prawnikiem specjalizującym się w prawie rodzinnym i sprawach rozwodowych w
Jak jogurty bez dodatku cukru mogą wspomóc Twoją dietę?
Czy zastanawiałeś się, jakie korzyści mogą płynąć z ograniczenia spożycia cukru? Przekonaj się, dlaczego warto sięgnąć po produkty bez cukru, jak z