40 dag twarożku homogenizowanego,
400ml jogurtu naturalnego,
opakowanie cukru waniliowego,
1 szkl. cukru pudru,
4 łyżki żelatyny,
po 5 dag kandyzowanych wiśni, suszonych moreli i migdałów

Twarożek zmiksować z jogurtem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Żelatynę zalać 8 łyżkami zimnej wody i odstawić. Kiedy napęcznieje wstawić do naczynia z wrzątkiem i odgrzewać do całkowitego rozpuszczenia. Żelatynę ostudzić. Migdały zalać wrzątkiem, obrać ze skórki i posiekać. Morele i wiśnie pokroić. Połączyć żelatynę z masą twarogową. Dodać migdały, morele i wiśnie i wymieszać ( trochę owoców zostawić do dekoracji). Masę przełożyć do foremki i wstawić do lodówki do stężenia. Wyjąć z foremki i udekorować.

Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku