Moda na lekkie, kontynentalne śniadania przyszła do nas wraz z legendą paryskich bistro, bagietkami i włoskim espresso. Nowa dieta szybko przyjęła się w polskich domach. Zmiana trybu życia na bardziej aktywny i większa dbałość o własną sylwetkę sprawiły, że odeszliśmy od ciężkich śniadań, których nieodłączny element stanowiły smażone jajka, słodkie bułki i wędliny. Zamiast tego, coraz chętniej rozpoczynamy dzień kawą, sokiem i odrobiną pieczywa wraz z dżemem owocowym i masłem. Bon Appetit! Firma STOVIT pamiętała tej jesieni o wszystkich, którzy każdy dzień rozpoczynają od pysznego śniadania. Dobrany duet dżemów owocowych słodzonych fruktozą – truskawkowego i morelowego  – to pomysł na skuteczne przebudzenie. Polecany szczególnie tym, których pierwszym przykazaniem codziennej diety jest ograniczanie spożywania cukru. W dżemach STOVIT cukier został zastąpiony fruktozą, a zatem bez obaw mogą po nie sięgać diabetycy. Dietetyczne właściwości dżemów, to pokusa dla amatorów słodkości dbających o zdrowie i zgrabną sylwetkę.

Dżemy truskawkowe i morelowe STOVIT z fruktozą pochodzą z serii Premium. Dżemy Premium wyróżniają się szczególnym procesem produkcji. Zastosowane tradycyjne metody gotowania w otwartych kotłach sprawiają, że świeże owoce naturalnie wysycają się cukrem, co pozwala na zachowanie ich walorów smakowych i odżywczych. Fantazyjny, sześcienny słoiczek mieści przetwory sporządzone według klasycznej, domowej receptury. Tajemnicą głębokiego smaku dżemów jest wysoka zawartość owoców – na każde 100 g przetworu użyto 45 g świeżych truskawek lub moreli.  Nasycenie owocami sprawia, że dżemy STOVIT zaspokoją tęsknotę za świeżymi owocami z polskich sadów w czasie nadchodzącej zimy. Na zbliżające się święta okażą się niezastąpionym dodatkiem do domowych wypieków, na przykład tradycyjnego polskiego piernika.
Dżemy STOVIT to pochwała natury. Nie zawierają sztucznych barwników ani aromatów. Zwarta, jedwabista konsystencja dżemu sprawia, że łatwo i równomiernie rozsmarowuje się na pieczywie. Ładna kompozycja dopełniających się kolorystycznie produktów -  czerwonej truskawki i złocistej moreli - zostanie doceniona przez Twoich bliskich podczas rodzinnego śniadania.  

Słodycz niejedno ma imię...
Fruktoza to cukier prosty. W naturalnej postaci występuje w owocach, stąd nazwana została cukrem owocowym. Kaloryczność fruktozy jest zbliżona do „białego” cukru (1g dostarcza 4 kcal), jest ona od niego jednak prawie dwa razy słodsza. Jeżeli słodzimy fruktozą, zużywamy jej o połowę mniej niż białego cukru i wartość energetyczna potraw znacząco spada. Fruktoza jest polecana chorym na cukrzycę, bo reguluje poziom cukru we krwi, a jej metabolizm (w przeciwieństwie do sacharozy i czystej glukozy) nie wymaga udziału insuliny.

Dżemy STOVIT dostarczają nie tylko przyjemności smaku. Każdy słoiczek to prawdziwą gratka dla miłośników sztuki. Na nakrętkach dżemów STOVIT umieszczono reprodukcje 38 arcydzieł polskich mistrzów malarstwa, pochodzących ze zbiorów Muzeum Narodowego w Poznaniu. Domowa kolekcja sztuki będzie znakomitą okazją do zapoznania się z polskim malarstwem. Delektuj się sztuką przy codziennym śniadaniu!
Ceny:
DŻEM Z TRUSKAW EK Z FRUKTOZĄ „STOVIT” (220 gram) : 4,30 zł
DŻEM Z MORELI Z FRUKTOZĄ  „STOVIT” (220 gram): 4, 30 zł   

Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:


Wersja do druku