Dziś przedstawiamy przepis Tao Tao na łagodną sałatkę z kuchni chińskiej dla wszystkich, którzy chcą się zdrowo odżywiać.

Składniki:

50 dag makaronu ryżowego wstążkiTaoTao,

garść kiełków fasoli mungTaoTao, 

50 dag szynki konserwowej,

kilka rzodkiewek,

1 ogórek świeży,

puszka kukurydzy,

3 łyżki majonezu,

koperek,

sól i pieprz.

Sposób przyrządzenia


Makaron ryżowy przygotowujemy wedługopisu na opakowaniu, odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Szynkękroimy w kosteczkę. Ogórka obieramy, usuwamy nasiona i kroimyw półtalarki. Rzodkiewkę grubo siekamy. Kukurydzę osączamyz zalewy, a następnie mieszamy z pozostałymi składnikami. Dodajemymajonez, posiekany koperek i przyprawiamy do smaku.


Kategoria: Sałatki

Kuchnia: chińska

Smak łagodny

Czas przygotowania: 15-30 min.

Ilość porcji: 5 porcji



Najczęściej zadawane pytania



Podobne artykuły:

dressing

Wersja do druku