Laureaci Wine&Food Noble Night
Spis treści
Autor
W ostatnią sobotę lata, 20 września br., goście WINE & FOOD NOBLE NIGHT wybrali laureatów konkursu na najciekawsze danie wieczoru. W gronie najlepszych znalazły się zespoły i Szefowie Kuchni warszawskich restauracji Ginza, Kom i AleGloria.
Wersja do druku
Podczas WINE & FOOD NOBLE NIGHT Szefowie Kuchni dwunastu eleganckich restauracji zmierzyli się ze sobą, przygotowując na oczach publiczności specjały w trzech kategoriach: przystawka, danie główne i deser. O uznanie publiczności walczyły zespoły restauracji: Moonsfera, Stamary, Ginza, Rondo Royal, U Barssa, Dom Zrojowy, Kom, Giancarlo, AleGloria, Zeppelin, Sushi 77 i Lemongrass.
Ich propozycje – poza wyjątkowymi gośćmi Noble Banku i Noble Concierge – oceniało znakomite jury, w którym zasiedli kulinarni mistrzowie: Kurt Scheller, Karol Okrasa, Robert Sowa, Pascal Brodnicki, Joseph Seeletso, Teo Vafidis, Carlos Gonzalez Tejera, Giancarlo Russo i Andrzej Polan oraz osobistości świata mediów, rozrywki, kultury i sztuki.
W kategorii przystawka, publiczność uznała za najlepsze, aż trzy dania: USUZUKURI - bardzo cienkie plasterki turbota (sashimi) z chilli i sokiem z limonki oraz octem balsamicznym w wykonaniu restauracji Ginza, ciasto serowe Wasabi z kawiorem Tobiko i tatarem z tuńczyka przygotowane przez restaurację KOM oraz tatar ze śledzi z orzechami i imbirem na grzance z piernika i miodu restauracji AleGloria.
Najznakomitsze danie główne według gości to żeberka jagnięce zapieczone w marynacie rozmarynowo-pistacjowej z dodatkiem anchovies, podawane z purée z czerwonych ziemniaków, chrupiącym porem julienne, sosem fois gras, smażonym szpinakiem, chipsami z czerwonych ziemniaków i marmoladą figowo-rodzynkową, które przygotował zespołu restauracji Kom.
Deser, który cieszył się największym powodzeniem i zajął pierwsze miejsce w swojej kategorii przynosząc zwycięstwo restauracji AleGloria to tort, beza jak puch Pavlova z truskawkami.
Tego wieczoru zespoły, których dania w danej kategorii najbardziej przypadły do gustu wyrafinowanej publiczności i jurom, otrzymały atrakcyjne nagrody. Dla wszystkich członków zespołów wygranych restauracji, organizatorzy ufundowali szkołę jazdy sportowej NOBLE CONCIERGE lub zabieg w partnerskim SPA NOBLE CONCIERGE, dla Szefów Kuchni – Kartę NOBLE CONCIERGE. Natomiast wszystkie zwycięskie restauracje otrzymały całostronicowe ogłoszenie prasowe z gratulacjami na łamach Gazety Wyborczej, Polityki, Playboya i Private Banking.
Przewodnikami kulinarnej podróży dookoła świata byli prowadzący WINE&FOOD NOBLE NIGHT Magda Mołek i Maciej Orłoś.
Goście WINE & FOOD NOBLE NIGHT obejrzeli także spektakularne pojedynki członków niezwykłego jury, którzy serwowali swoje specjały przy akompaniamencie muzyki zespołu Jazz Engineers, proponującego jazz w oryginalnych, nu jazzowych aranżacjach. W programie przewidziane były także pokazy baristów i barmanów. Dla koneserów i zainteresowanych kulturą wina przygotowano strefy sommelierskie gdzie można było skosztować wyjątkowe trunki z różnych stron świata.
WINE & FOOD NOBLE NIGHT odbyło się w Warszawie 20 września 2008 r. o godzinie 18.00 na Torze Wyścigów Konnych na Służewcu. Gospodarzami wieczoru byli: specjalizujący się w usługach bankowości prywatnej Noble Bank oraz spółka Noble Concierge, świadcząca usługi dla osób zamożnych.
Ich propozycje – poza wyjątkowymi gośćmi Noble Banku i Noble Concierge – oceniało znakomite jury, w którym zasiedli kulinarni mistrzowie: Kurt Scheller, Karol Okrasa, Robert Sowa, Pascal Brodnicki, Joseph Seeletso, Teo Vafidis, Carlos Gonzalez Tejera, Giancarlo Russo i Andrzej Polan oraz osobistości świata mediów, rozrywki, kultury i sztuki.
W kategorii przystawka, publiczność uznała za najlepsze, aż trzy dania: USUZUKURI - bardzo cienkie plasterki turbota (sashimi) z chilli i sokiem z limonki oraz octem balsamicznym w wykonaniu restauracji Ginza, ciasto serowe Wasabi z kawiorem Tobiko i tatarem z tuńczyka przygotowane przez restaurację KOM oraz tatar ze śledzi z orzechami i imbirem na grzance z piernika i miodu restauracji AleGloria.
Najznakomitsze danie główne według gości to żeberka jagnięce zapieczone w marynacie rozmarynowo-pistacjowej z dodatkiem anchovies, podawane z purée z czerwonych ziemniaków, chrupiącym porem julienne, sosem fois gras, smażonym szpinakiem, chipsami z czerwonych ziemniaków i marmoladą figowo-rodzynkową, które przygotował zespołu restauracji Kom.
Deser, który cieszył się największym powodzeniem i zajął pierwsze miejsce w swojej kategorii przynosząc zwycięstwo restauracji AleGloria to tort, beza jak puch Pavlova z truskawkami.
Tego wieczoru zespoły, których dania w danej kategorii najbardziej przypadły do gustu wyrafinowanej publiczności i jurom, otrzymały atrakcyjne nagrody. Dla wszystkich członków zespołów wygranych restauracji, organizatorzy ufundowali szkołę jazdy sportowej NOBLE CONCIERGE lub zabieg w partnerskim SPA NOBLE CONCIERGE, dla Szefów Kuchni – Kartę NOBLE CONCIERGE. Natomiast wszystkie zwycięskie restauracje otrzymały całostronicowe ogłoszenie prasowe z gratulacjami na łamach Gazety Wyborczej, Polityki, Playboya i Private Banking.
Przewodnikami kulinarnej podróży dookoła świata byli prowadzący WINE&FOOD NOBLE NIGHT Magda Mołek i Maciej Orłoś.
Goście WINE & FOOD NOBLE NIGHT obejrzeli także spektakularne pojedynki członków niezwykłego jury, którzy serwowali swoje specjały przy akompaniamencie muzyki zespołu Jazz Engineers, proponującego jazz w oryginalnych, nu jazzowych aranżacjach. W programie przewidziane były także pokazy baristów i barmanów. Dla koneserów i zainteresowanych kulturą wina przygotowano strefy sommelierskie gdzie można było skosztować wyjątkowe trunki z różnych stron świata.
WINE & FOOD NOBLE NIGHT odbyło się w Warszawie 20 września 2008 r. o godzinie 18.00 na Torze Wyścigów Konnych na Służewcu. Gospodarzami wieczoru byli: specjalizujący się w usługach bankowości prywatnej Noble Bank oraz spółka Noble Concierge, świadcząca usługi dla osób zamożnych.
Najczęściej zadawane pytania
Podobne artykuły:
Wersja do druku
Szukaj
Make-up no make-up trendem wiosny Pielęgnacja i makijaż w duecie
Wiosna to czas, gdy na scenę wkraczają nowe makijażowe trendy. W tym roku jednym z kluczowych stylów makijażu jest make-up no make-up. Kosmetolodzy p
Suche szampony do włosów Jantar
Kosmetyków do pielęgnacji włosów od marki Jantar®, inspirowanych bogactwem natury, nie trzeba nikomu przedstawiać. To właśnie one są opr
Jak stworzyć kuchnię dopasowaną do Twoich potrzeb?
Marzenie o idealnej kuchni, dopasowanej do naszych potrzeb i stylu życia, może stać się rzeczywistością dzięki odpowiedniemu projektowaniu i planowaniu.
Ponowne Odkrywanie Młodości: Lifting Twarzy dla Pewnej Siebie, Promiennej Ciebie
W dzisiejszym szybko zmieniającym się świecie wygląd ma niebagatelne znaczenie. W związku z tym, wiele osób poszukuje sposobów na zachowanie
Najbardziej wpływowe kobiety polskiego sportu
Z roku na rok znacząco wzrasta pozycja kobiet w polskim sporcie. Przedstawicielki płci pięknej doskonale radzą sobie w różnych dyscyplinach, czego d